Waar gaan we deze krokusvakantie op reis? Italië wordt populairder als skibestemming

Na de coronapandemie gaan we opnieuw veel meer op reis. VTM NIEUWS-journalist Birgit Herteleer somt op waar we op vakantie gaan tijdens de krokusvakantie. Tijdens krokus kiezen veel mensen voor een skivakantie en vooral Italië wordt populairder als skibestemming. Maar er zijn ook mensen die naar de zon op vakantie gaan. Bij de pakketreizen blijven vooral de Canarische eilanden de populairste bestemming.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  3

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.
 2. IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024: mogen Rusland en Wit-Rusland meedoen?

  IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijn­dos­sier' voor Spelen 2024: mogen Rusland en Wit-Rus­land meedoen?

  Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert morgen in Lausanne, Zwitserland, over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Wit-Rusland volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid zorgt in de sportwereld.