VTM-reporter overal weggejaagd in Caïro

Op de luchthaven van Caïro heeft het dagelijkse leven zich hervat. Passagiers komen en gaan, al zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt. En dat merkt ook VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers. Wanneer hij aan de Egyptenaren in Caïro wil vragen wat zij vinden van de crash, wordt hij overal weggejaagd. Iedereen is blijkbaar bang om zijn mening daarover te zeggen.

Wanneer Ramaekers iemand een vraag wil stellen op de luchthaven, wordt hij door de politie opgepakt. Voor de volgende reden: filmen verboden. Dus trekt hij met zijn cameraploeg naar een dorp in de buurt van de luchthaven. Maar ook daar, zonder de politie in de buurt, is praten over de vliegtuigramp niet evident.

Enkele oudere mannen durven uiteindelijk na wat aandringen hun mening zeggen. "Er is duidelijk een verschil met wat er gebeurde toen het Russische vliegtuig crashte in de Sinaï. Toen was het onderzoek wel snel duidelijk. Nu er een Egyptisch vliegtuig crasht weet niemand wat er is gebeurd", zegt één van de mannen.

Een andere man praat over 'mysteries': "De meeste mensen zijn niet verrast, maar in shock. We hebben net de vorige problemen achter de rug, en nu zitten we al aan het volgende. Maar wat er hier gebeurt, weet niemand. Allemaal mysteries."