Probleem met AXA-bankkaarten opgelost, alle betalingen weer mogelijk vanaf morgen

Photo News
De zowat 80.000 debetkaarten van Axa Bank die op vervaldag komen in december en door een fout geblokkeerd waren, zullen deze nacht opnieuw geactiveerd worden. Vanaf morgenochtend zullen ze weer volledig bruikbaar zijn. Dat heeft woordvoerster Lisa Pieters vanavond gemeld.

Zowat 80.000 debetkaarten van AXA-bank werden vandaag door een blunder geblokkeerd en waren niet meer bruikbaar om betalingen uit te voeren in winkels. Het ging om tien procent van de klanten van AXA. De kwestie had te maken met de kaart zelf, en dus niet met de rekening van klanten, verzekerde AXA. Er zijn ook geen veiligheidsproblemen. 

Bij de bank is een fout gemaakt waardoor alle debetkaarten die komen te vervallen in december, nu al gedeactiveerd zijn. Nieuwe debetkaarten zijn sowieso onderweg, maar Axa Bank heeft dus ook nog snel een oplossing voor het probleem gevonden. 

De bank biedt z’n excuses aan aan alle getroffen klanten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.