Heeft Duitser die verdacht wordt van verdwijning Maddie McCann ook slachtoffer gemaakt in ons land?

Is Christian Brückner ook verantwoordelijk voor de moord op de jonge Duitse Carola Titze?
rv Is Christian Brückner ook verantwoordelijk voor de moord op de jonge Duitse Carola Titze?
Het parket van Brugge herbekijkt het onderzoek naar de moord op de jonge Duitse Carola Titze in de zomer van 1996. Dat meldt VTM NIEUWS. Ze was toen 16 en werd in De Haan vermoord door een onbekende Duitse jongeman. De zaak raakte nooit opgehelderd. Maar nu blijken de gelijkenissen met Christian Brückner treffend.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de laatste beelden van Carola Titze in leven is te zien hoe het Duitse meisje van 16 aan het winkelen is op de dijk in De Haan, waar ze die zomer op vakantie was. Enkele dagen later verdwijnt ze. Na een kleine week, op 11 juli 1996, vinden speurders haar zwaar verminkte lichaam in de duinen.

Een maand later heeft de politie een verdachte. Een Duitse jongeman waar Carola veel contact mee gehad heeft in de dagen voor haar verdwijning. Zo zouden ze onder andere samen in een discotheek gezien zijn. De kerel schepte naar verluidt ook op over zijn gerechtelijk verleden. Met een robotfoto gaan ze de hele buurt rond.

Veel gelijkenissen

De jongeman op de robotfoto is nooit geïdentificeerd, maar er zijn wel veel gelijkenissen met Christian Brückner, de Duitser die verdacht wordt van de moord op de peuter Maddie McCann in 2007 in Portugal. Brückner is er nu 43, in 1996 zou hij dus 19 geweest zijn, amper een paar jaar ouder dan Carola.

Het onderzoek naar de moord op Carola is in 2016 stopgezet, maar het parket bekijkt nu toch of Brückner in aanmerking kan komen als verdachte. Het is niet uitzonderlijk dat een dergelijke link alsnog onderzocht wordt. Ook na de arrestaties van bijvoorbeeld Michel Fourniret en Ronald Janssen werd hun mogelijke betrokkenheid bij de feiten uit 1996 nagetrokken..

Verlaten dozenfabriek

De Duitse politie gaat intussen een verlaten dozenfabriek in Neuwegersleben (ten zuidoosten van Hannover; nvdr) onderzoeken. Brückner woonde daar in een camper, het is ook de plek waar zijn USB-stick met kinderporno gevonden werd. Het kleinood lag verborgen onder dierenbeenderen. 

Inga Gehricke was 5 jaar op het moment van haar verdwijning.
AP Inga Gehricke was 5 jaar op het moment van haar verdwijning.

Speurders willen vooral onderzoeken of de hoofdverdachte ook iets te maken heeft met de verdwijning van Inga Gehricke. Zij was vijf jaar toen ze op 2 mei 2015 tijdens een familie-uitstap in Wilhelmshof vermist raakte. De locaties liggen op 90 kilometer afstand van elkaar, maar de dag ervoor had Brückner wel een auto-ongeval in die buurt.

Volgens de Volksstimme keken de speurders -onder meer omwille van die USB-stick- specifiek in de richting van Brückner. Maar om de een of andere reden werd het spoor niet verder aangeboord.