De Wever: “Ik was aan het koken van woede toen ik nota-Magnette las”

Bart De Wever (N-VA)
VTM NIEUWS Bart De Wever (N-VA)
Bart De Wever (N-VA) is diep teleurgesteld in de nota die ex-informateur Paul Magnette (PS) opgesteld heeft. “Ik was echt aan het koken toen ik die nota zondagmorgen las”, zegt de N-VA-partijvoorzitter aan VTM NIEUWS. “Hij moest met iedereen praten, maar heeft ons gewoon in de kou laten staan”, klinkt het nog.

Hoewel de taak van informateur nu overgedragen is aan Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR), vreest De Wever alsnog voor een paars-groene federale regering. “Ik ben daar uiteraard bang voor, als je ziet hoe ver de andere partijen al meegeschoven zijn in het programma van de PS”, zegt hij.

De Wever had bovendien graag zelf de touwtjes in handen genomen als informateur. “Maar ik respecteer de beslissing van de koning”, zegt hij. “Ik kan aannemen dat de rood-groene partijen zeker niet om Bart De Wever gevraagd zullen hebben.”

Bekijk ook: Informateurs Coens en Bouchez starten vandaag aan opdracht
214 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  @William Bonny, stop toch met die onzin: Calimero De Wever stapt nog liever uit de politiek dan één vinger van het VB aan te nemen. N-VA het slechtste wat Vlaanderen en de Vlaming kon overkomen.

 • Luc Van Bogaert

  De mensen een normaal pensioen geven waar ze van kunnen leven, doet hem inderdaad koken van woede.

 • danny janssens

  Cdv en VLD kunnen wel vragen dat nva opnieuw een kans krijgt na Bourgeois maar als Bdw zelf niet wil waarom dan nog wachten met paarsgroen. Bdw zei dat hij een kans wou enkel om paarsgroen stokken in de wielen te steken en nu geeft hij niet thuis omdat hij het bij vrijwel iedere democratische partij verkorven heeft

 • Dan Midden

  Er is nu zoveel te doen over die bewuste nota's. Wat houdt NVA tegen om die te publiceren en er zelf een inschatting van te maken van de haalbaarheid, alsook de impact ervan op de begroting. Informeer alle burgers zodat dit besproken kan worden op straat, op cafe, op de markt, op het werk. Laat de burger hierover oordelen en durf een internet peiling te organiseren over elk punt. Net zoals bij het rekeningrijden zal men versteld staan van de omvang van de reacties bij de vlamingen

 • Chrisje Van Staeyen

  Ik heb zo den indruk dat er hier véél mensen niet echt weten waarover ze praten. Ik lees hier zoveel onzin.