Exclusief voor abonnees

ANALYSE Faroek. Deze vragen over dood Jozef Chovanec blijven na persconferentie Jambon nog steeds onbeantwoord

Volgens Faroek Özgünes -expert justitie van VTM NIEUWS- zijn er over het functioneren van minstens vier van onze belangrijkste instellingen grote bedenkingen te maken.
Photo News Volgens Faroek Özgünes -expert justitie van VTM NIEUWS- zijn er over het functioneren van minstens vier van onze belangrijkste instellingen grote bedenkingen te maken.
Ook na de persconferentie van Jan Jambon (N-VA) blijven de belangrijkste vragen over de dood van Jozef Chovanec nog onbeantwoord. Dat stelt Faroek Özgünes -expert justitie van VTM NIEUWS- in een analyse van de zaak. Over het functioneren van minstens vier van onze belangrijkste instellingen zijn grote bedenkingen te maken.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hannes leo

  gelet op de feiten die pas een week geleden voor het brede publiek bekend geraakten mag de vraag gesteld worden waarom de media niet correct reageerden en speciaal minister Jambon viseerden? Was het niet de gelegenheid om een week geleden in actie te schieten, er was zoveel dat moest opgehelderd worden!

 • Luc Van Bogaert

  Blijkbaar zijn er hier nog veel die het onderscheid tussen federale politie en lokale politie niet kennen, of niet willen kennen. Het was toen wél Jambon, de toenmalige federale Minister van Binnenlandse Zaken, die bevoegdheid had over de federale politie.

 • André Herbots

  Zelfs Faroek, expert justitie, wist niet wat er die bewuste dag op de vlieghaven van Charleroi gebeurd is.Hij weet het maar recent toen de beelden op TV verschenen. Niemand alleen de agenten hebben de verschrikkelijke daden gezien en gepleegd en is het in de doofpot terecht gekomen tot het nu na meer dan 2jaar verschenen is op TV.

 • Roger Verbrugge

  Eerst en vooral moet de zaak op de lagere echelons worden onderzocht. Hoe is het mogelijk dat er niet direct werd gereageerd door de onderzoeksrechter en het parket? Men wist daar wat er precies is gebeurd en er werden geen sancties genomen tegen de betrokken agenten. Voor mij is het duidelijk dat er op lagere echelons een doofpotoperatie aan de gang is. Geen enkele politicus die op de hoogte was van wat er werkelijk is gebeurd zal zijn postje op het spel zetten voor de wandaden van agenten!

 • Jan Van de Velde

  Iedereen wordt geacht de strafwet te kennen. Daarin staat o.m. dat wie zich benadeeld acht door een beweerd misdrijf, een advocaat kan aanstellen en zich burgerlijke partij stellen bij de onderzoeksrechter. Die advocaat heeft toegang tot het gerechtelijk dossier en tot de gerechtelijke acteurs. Hij moet de voortgang van het onderzoek met kennis van zaken opvolgen. De regering heeft géén toegang tot de dossiers van het gerecht. Dit geldt in de hele EU. Iedereen had het kunnen weten.