VTM annuleert 'Het Grote Debat'

VTM NIEUWS annuleert 'Het Grote Debat' van morgen, waaraan normaal Vlaams minister-president Kris Peeters en alle Vlaamse partijvoorzitters zouden deelnemen. Die beslissing komt er uit respect voor de overleden Jean-Luc Dehaene en zijn familie.

"We hebben deze beslissing genomen omdat de CD&V uit respect voor Jean-Luc Dehaene haar deelname aan verkiezingsdebatten tot en met zondag heeft opgeschort", zegt algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. "Ook de N-VA vond het onkies om in deze omstandigheden zonder CD&V te debatteren. Een groot kopstukkendebat één week voor de verkiezingen zonder de twee grootste Vlaamse partijen zou een vertekend beeld geven van de kiesstrijd."

Kris Peeters (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open Vld), Wouter Van Besien (Groen), Bart De Wever (N-VA), Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Bruno Tobback (sp.a) en Peter Mertens (PVDA+) hadden hun deelname aan het debat beloofd.
 
De berichtgeving van VTM NIEUWS rond de verkiezingen en de gewone studiogesprekken blijven behouden tijdens het weekend.

VTM NIEUWS volgt ook, samen met Het Laatste Nieuws en De Morgen, in de laatste rechte lijn naar 25 mei de kiesstrijd op de eerste rij met vanaf vandaag provinciale en één nationale grote peiling. "Elke dag trekken we met twee toppolitici door Vlaanderen. Van maandag tot vrijdag is er op VTM rond 22 uur 'Jambers in de politiek'. Op zaterdag 24 mei is er het 'Ultieme Kopstukkendebat' en op verkiezingsdag zijn we er vanaf 's ochtends met extra nieuws. 'Stem 2014', ons grote verkiezingsprogramma, start op 25 mei om 12u."

Door het wegvallen van Het Grote Debat wordt de tv-avond bij VTM licht gewijzigd. Stadion zal aansluiten op de film 'Skyfall'.

Hierbij vindt u de nieuwe uitzenduren van zaterdag 17 mei 2014.
20u20                              Skyfall
22u55                              Stadion
23u10 tot 01u00              Top Gun