VS verstrekken niet langer visa in Turkije

Turks president Erdogan en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Trump ontmoetten elkaar vorige maand nog in de marge van de 72ste Algemene Vergadering van de VN in New York.
afp Turks president Erdogan en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Trump ontmoetten elkaar vorige maand nog in de marge van de 72ste Algemene Vergadering van de VN in New York.
De diplomatieke vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Turkije heeft het verstrekken van visa voor niet-immigranten opgeschort. De VS hebben dit besluit genomen voor de "herevaluatie" van de veiligheidstoezeggingen van Turkije voor haar personeel.

"De recente gebeurtenissen hebben er toe geleid dat de VS de Turkse toezegging voor de veiligheid van de missie en het personeel te waarborgen moet herbeoordelen", aldus een verklaring van de diplomatieke missie in de Turkse hoofdstad Ankara.

Het besluit volgt nadat woensdag een Turkse medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul werd aangehouden op verdenking van spionage en het lidmaatschap van de beweging van de moslimgeleerde Fethullah Gülen. Die wordt door Turkije verantwoordelijk gehouden voor de staatsgreep in juli 2016.

De Turkse ambassade in Washington liet zondag op haar beurt weten ook voorlopig geen visa voor niet-immigranten meer te verstrekken. Ook hier werd de veiligheid van het personeel als reden opgegeven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Van den broeck

  Erdogan is heel slim

 • Ben Sen

  Eva peeters,waar haal je je bron? Beetje zelf nadenken en hou je cafe praat thuis.

 • Eva Peeters

  Erdogan de kalifaat psychopaat.

 • Jakke Troost

  Ach ja, twee landen die zich meer en meer isoleren van de rest van de wereld. #Eigenvolkeerstlanden.