Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

VS overschrijden kaap van half miljoen coronadoden

De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Dat blijkt vandaag uit het online dashboard van Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. Op een persconferentie gaf premier Alexander De Croo toelichting over de langetermijnmodellen waarop het Overlegcomité zich vrijdag zal baseren. Het gaat om vier scenario’s die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land.

87 reacties

 • Veerle De Cock

  2 maanden geleden
  Wij zijn deze maatregel grondig beu .zijn 65++ en willen ook nog iets van ons leven !! Dus gaan we leven zoals wij het willen.dat de experts, virologen en politiekers doen wat ze willen .trekken ons niks meer aan .met het tempo van vaccineren zijn we nog in 2024 bezig !!
 • Reinhard Laureys

  2 maanden geleden
  Allez , de goed nieuws show van Weyts draait op volle toeren Dus kunnen 60 leerlingen weer gezellig dicht op elkaar zitten op een bus richting pretpark en dergelijke terwijl er nog geen kat gevaccineerd is ? En sinds wanneer is een een Vlaams minister bevoegd voor gans België ??
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Boris mag ze dan terug opbouwen wanneer de vaccins tegen de winter zijn uitgewerkt.
 • thierry bollaert

  2 maanden geleden
  & groot probleem voor europa.america,uk,en india willen eerst zoveel als mogelijk hun eigen bevolking inenten met hun eigen vaccin vooraleer ze massaal aan europa verdelen.en ja in puurs is dat bedrijf eigendom van americanen.dus wachten europa! dat is de enige echte reden van de trage vaccinaties.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Mooie grafiekjes allemaal Mr. De Croo spijtig genoeg wat moeten we nog geloven ? Pandemiewet nog niks ? Coronabarometer nog niks? GEES afgevoerd? Geen versoepelingen enkel na 7 dagen beneden 800 ,campings en vakantieparken open , kappers terug open. Nu puntensysteem , sta me toe argwanend te zijn.
 1. Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip
  Play
  Royalty
  7

  Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip

  Vandaag werd er afscheid genomen van prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed. De uitvaart in St. George’s Chapel op Windsor Castle vond plaats in een klein gezelschap van zo’n dertig mensen. De dienst verliep volledig zoals gepland. Harry en William, de figuren die de meeste controverse hadden kunnen veroorzaken, bleven gedurende de hele dienst gescheiden.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"