Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen.
Volledig scherm
Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen. © AFP

Vrouwen dan toch niet in meerderheid in IJslands parlement

Het nieuwe parlement van IJsland zal dan toch niet uit meer vrouwen dan mannen bestaan. Na een hertelling van de definitieve resultaten blijkt nu dat minder dan 50 procent van de parlementsleden een vrouw is. Dat meldt persagentschap AFP.

10 reacties

 • Eric Servaes

  4 weken geleden
  Nou, als ik de vijf landen zie waar 50 pro cent van het parlement uit vrouwen bestaat bedank ik ervoor. Stuk voor stuk dictaturen.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 weken geleden
  Vrouwen maken alle beslissingen gebaseerd op emotie. Mannen maken alle beslissingen gebaseerd op realiteit. De Links-Groene Communistiche partij van premier Katrín Jakobsdóttir doet het wat minder goed dan in 2017. En daar mogen we allemaal blij mee zijn...
 • willem merken

  4 weken geleden
  Waarom moeten er in belgië evenveel zetels zijn voor Franstaligen terwijl de Vlamingen in de meerderheid zijn en meer opbrengen voor de belgische staat. Eerste artikel van de grondwet: iedere belg is gelijk voor de wet.
 • Gilbert Gendarme

  4 weken geleden
  Het moest ergens beginnen, ze gaan het zeker goed doen, hopelijk zit er een Thatcher en een Merkel in,
 • Karine Roeland

  4 weken geleden
  In plaats van steeds politiek correct te willen zijn, moet men kijken naar de bekwaamste persoon voor een job. En dit heeft niets te maken met gender, ras, vriendjes, dik of dun...maar met wie is bekwaam en wie is een meerwaarde voor het land.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Nieuwe studies: geen link tussen coronavaccin en miskramen, mogelijk betere bescherming bij combinatie van vaccins en geheugenproblemen bij ex-coronapatiënten

  Nieuwe studies: geen link tussen coronavac­cin en miskramen, mogelijk betere bescher­ming bij combinatie van vaccins en geheugen­pro­ble­men bij ex-coronapa­tiën­ten

  Ook deze week zijn weer een rist wetenschappelijke studies gepubliceerd naar de effecten van het coronavirus en van de coronavaccins. Zo tonen twee studies aan dat coronavaccins geen gevaar vormen voor de zwangerschap. Uit een recente studie in Frankrijk blijkt dat mensen die een combinatie kregen van twee verschillende vaccins tegen Covid-19 beter beschermd zijn, dan zij die twee keer een dosis van hetzelfde vaccin kregen. En Amerikaanse wetenschappers stelden vast dat patiënten die hersteld zijn van Covid-19 zes maanden later nog steeds kampen met cognitieve problemen.