Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen.
Volledig scherm
Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen. © AFP

Vrouwen dan toch niet in meerderheid in IJslands parlement

Het nieuwe parlement van IJsland zal dan toch niet uit meer vrouwen dan mannen bestaan. Na een hertelling van de definitieve resultaten blijkt nu dat minder dan 50 procent van de parlementsleden een vrouw is. Dat meldt persagentschap AFP.

10 reacties

 • Eric Servaes

  1 jaar geleden
  Nou, als ik de vijf landen zie waar 50 pro cent van het parlement uit vrouwen bestaat bedank ik ervoor. Stuk voor stuk dictaturen.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Vrouwen maken alle beslissingen gebaseerd op emotie. Mannen maken alle beslissingen gebaseerd op realiteit. De Links-Groene Communistiche partij van premier Katrín Jakobsdóttir doet het wat minder goed dan in 2017. En daar mogen we allemaal blij mee zijn...
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Waarom moeten er in belgië evenveel zetels zijn voor Franstaligen terwijl de Vlamingen in de meerderheid zijn en meer opbrengen voor de belgische staat. Eerste artikel van de grondwet: iedere belg is gelijk voor de wet.
 • Gilbert Gendarme

  1 jaar geleden
  Het moest ergens beginnen, ze gaan het zeker goed doen, hopelijk zit er een Thatcher en een Merkel in,
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  In plaats van steeds politiek correct te willen zijn, moet men kijken naar de bekwaamste persoon voor een job. En dit heeft niets te maken met gender, ras, vriendjes, dik of dun...maar met wie is bekwaam en wie is een meerwaarde voor het land.
 1. Twee Australiërs eisen ontslag winkelbedienden Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermisbruik steunt?”
  Play

  Twee Austra­liërs eisen ontslag winkelbe­dien­den Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermis­bruik steunt?”

  Het populair modemerk Balenciaga kwam onlangs onder vuur te liggen omwille van een reclamecampagne. Ze lieten kinderen poseren met knuffels die een BDSM-outfit aan hebben. Twee Australische handelaren besluiten in een winkel de confrontatie aan te gaan met enkele bedienden en delen de beelden op sociale media. Daar vinden de mensen dat de twee zich ongepast gedragen, en dat de winkelbedienden gewoon hun werk doen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.