Vrouwelijke celeb van het jaar?

Onze vertrouwde eindejaarspoll zit in een nieuw kleedje. Dagelijks krijgt u twee categorieën voorgeschoteld, met tien keuzemogelijkheden. Op die manier gaan we twaalf dagen lang op zoek naar de bijzonderheden die 2012 zo uniek maakten. Van de harde realiteit tot het luchtige vertier, alles komt aan bod. Overmorgen volgt dan de apotheose met de verkiezing van het nieuwsfeit van het jaar. Nog een leuk extraatje: onderaan het artikel geeft telkens een andere redacteur zijn mening over het thema, zodat u ook een andere klok hoort luiden. Vandaag gaan we op zoek naar de vrouwelijke celeb en het bizarreke van het jaar. Aan u om te stemmen, ook als u het niet eens bent met onze selectie. Over kleuren en smaken valt niet te twisten, toch?

Poll

Vraag 19: vrouwelijke celeb van het jaar

  • 1. Adele 14%
  • 2. Astrid Bryan 21%
  • 3. Christina Aguilera 27%
  • 4. Kate Middleton 16%
  • 5. Kim Kardashian 5%
  • 6. Kristen Stewart 5%
  • 7. Lady Gaga 2%
  • 8. Madonna 1%
  • 9. Nicki Minaj 2%
  • 10. Rihanna 7%

1. Adele
Met zes trofeeën kroonde Adele zich tot grote winnares van de Grammy Awards. Een week later kwam de joviale zangeres tot eenieders verbazing venijnig uit de hoek met een middelvinger. Doelwit was de presentator van de Brit Awards, die het aangedurfd had haar te onderbreken tijdens haar dankwoord. De komst van haar eerste kindje in oktober verzachtte echter alle pijn. Professioneel boekte Adele een megasucces met Skyfall, de soundtrack van de James Bond-film die ze in slechts tien minuten opnam.

AFP
REUTERS

2. Astrid Bryan
Dat Vlaanderen slechts één echte vedette kent, bewees Astrid Bryan op de boekenbeurs. Tweeduizend bezoekers kwamen speciaal voor haar naar Antwerpen afgezakt, goed voor een absoluut record tijdens de nocturne. Voorts versierde de Hollywoodvrouw een gastrol in 'Mooi en meedogenloos', hernieuwde ze haar huwelijksgeloften met 'den John' en zorgde ze voor een paniekgolf onder de fans met... haar blonde lokken.

photo_news

3. Christina Aguilera
Per kilo die er dit jaar bijkwam, glom Xtina meer van trots. Als een gracieuze lotus prijkte de 32-jarige zangeres zelfs poedelnaakt op de hoes van haar nieuw album. De platenbazen die het graag anders zagen, konden de boom in. "Vroeger bestond de uitdaging er in om zo slank mogelijk te zijn. Nu hou ik er van eindelijk borsten te hebben en mijn decolleté te tonen", aldus Christina. Dat ze dan soms ook letterlijk uit haar broek scheurt, neemt ze er met de glimlach bij.

Photonews
afp

4. Kate Middleton
2012 werd een jaar vol emoties voor Kate Middleton. De Britse prinses kreeg in eerste instantie af te rekenen met een overijverige fotografe die haar topless wist te kieken. Ondanks de nodige rechtszaken deden de aangebrande plaatjes gretig de ronde in niet-Britse media. Het nieuws van haar zwangerschap leek voor een blijde ommekeer te zorgen, maar die werd overschaduwd door de zelfmoord van haar verpleegster. In haar afscheidsbrief liet Jacintha Saldanha er geen twijfel over bestaan: de 'radiograp' van de Australische dj's lag aan de basis van haar drastische beslissing.

Photo News
getty

5. Kim Kardashian
Wie zeurt er nog om Paris Hilton als Kim Kardashian de fakkel overneemt? De realityster mag zich officieel draagster noemen van de beste kont ter wereld, drukte Kanye West aan haar ranke boezem en veroorzaakte rellen in Bahrein. Toen ze bij het conflict in de Gazastrook ook nog eens de kant van Israël leek te kiezen, kwam haar dat op doodsbedreigingen te staan. "Ik wil me verontschuldigen, ik had beter mijn intenties moeten verduidelijken met die tweets", klonk het nadien.

Getty Images for DuJour Magazine
photo_news

6. Kristen Stewart
Ook Kristen Stewart beleefde een bijzonder stormachtig jaar. Nadat haar overspel met regisseur Rupert Sanders aan het licht gekomen was, kwam er een einde aan de romance met Robert Pattinson. Voor even toch, want anderhalve maand vóór de première van Twilight volgde de (strategische?) verzoening. De fans hadden haar toen echter al lang met het koosnaampje 'Trampire' -een samentrekking van 'tramp' (sloerie) en 'vampire'- bedacht. Om haar grenzeloze spijt te betuigen, diende de anders zo koele Kristen voor de ogen van de hele wereld door het stof te kruipen.

getty
afp

7. Lady Gaga
Een tattoo op de schedel ter ere van haar 'little monsters', een podium ondergekotst én een filmpje waarin ze dansend en huppelend plots haar topje omhoogtrekt en haar blote borsten showt: Lady Gaga deed haar imago van 'drama queen' weer alle eer aan. De agressieve aanpak werkt wel, want de excentrieke zangeres is de allereerste die de kaap van 30 miljoen Twittervolgers wist te doorbreken.

Photo News
reuters

8. Madonna
Het jaar startte veelbelovend met een oogverblindend miniconcert tijdens de Super Bowl, maar al snel raakte ze bedolven onder de kritiek. Hoefde dat echt, die visnetkousen op haar 53ste? Of straffer nog, die blote borst die zowel haar Turkse als Franse fans te slikken kregen... Toen Madonna ook nog eens stripte als 'eerbetoon' aan het Pakistaanse meisje dat in het hoofd geschoten werd door de Taliban leek het dieptepunt bereikt. Waarom ze dan toch in deze lijst staat? Omdat ze Madge is natuurlijk, of kent u nog iemand anders die Marine Le Pen met een hakenkruis op het voorhoofd durft afbeelden?

Photonews

9. Nicki Minaj
Zonder meer de fleurigste van de hele hoop. Met Mariah Carey vocht ze in 'American Idol' een heuse catfight uit, die uitmondde in heel wat gescheld over en weer. "Ik pik je arrogantie niet meer, ik sla je KO", klonk het zowaar uit haar mond. De pittige ruzie ontaardde in een zaak van staatsbelang, zelfs Barack Obama deed er zijn zegje over. Met 'Starships' scoorde de opvallende zangeres een oorwurm van formaat, al missen die billen en borsten in de videoclip ook hun effect niet.

Photo News
getty

10. Rihanna
Zal Riri het dan nooit leren? Net toen ze dacht dat de verzoening met Chris Brown weer een feit was, ging hij tijdens zijn tournee de bloemetjes buitenzetten met zijn ex. Zuur, zeker als u weet dat ze net voordien nog speciaal voor hem een tattoo op haar arm had laten zetten. Zo naïef haar liefdesbeeld mag zijn, zo spetterend komt ze uit de hoek als artieste. Het idee alleen al om in zeven dagen zeven optredens te geven in zeven verschillende landen, waanzin! Eén meereizende journalist zag ze letterlijk vliegen en rende in adamskostuum door het gangpad om Rihanna een quote te ontlokken.

getty
belga

Oordeel van Luc Beernaert:
Met grote voorsprong het sappigste celebrity-verhaal van het voorbije jaar was dat rond halftijdse vampieren Robert Pattinson, Kristen Stewart en regisseur Rupert Sanders. Kristen bedroog Robert met Rupert, zonder dat daar evenwel seks aan te pas kwam. Een akkefietje, elk weekend zien we het in onze vriendenkring gebeuren en we doen er het zwijgen toe. Ook en zeker als er gerollebol van komt. Elk zijn pijp en zijn tabak.

Maar celebrities zijn publieke figuren en moeten niet alleen onze fantasie prikkelen of ons doen wegdromen naar hun glamoureuze bestaantjes. Ook de mensheid een spiegel voorhouden en zich als onze gelijken tonen, met af en toe een foute keuze of een scheve schaats, behoort willens nillens tot hun takenpakket.

Stelt u zich even voor hoeveel koppeltjes het relatiegedoe van Robert en Kristen, of Justin en Selena hebben gadegeslagen en gedacht 'waar maken ze zich druk over, wij hebben wel grotere hindernissen genomen en kijk, we zitten hier toch nog altijd elkaars handje vast te houden?'.

Wij vinden Rihanna dé celebrity van het voorbije jaar. Ze gaf een openhartig interview aan Oprah waarin ze verklaarde waarom ze Chris Brown zijn aanslag op haar heeft vergeven. Hoe graag ze hem nog ziet. Ze nam voor haar nieuw album een duet op met hem, 'Nobody's Business'. Daar komen vodden van, denkt u? Kan best, maar het zullen dan wel vodden zijn die ons weer iets bijbrengen over onszelf en onze medemens.