Liza met haar man en twee kinderen in de Efteling.
Volledig scherm
Liza met haar man en twee kinderen in de Efteling. © RV Facebook

Vrouw uit Brussel woedend na incident in toilet Efteling: “We gaan er nooit meer naartoe”

Een vrouw uit Brussel is woedend op de Efteling na een incident in de toiletten van het pretpark. Omdat haar 8-jarig zoontje de toegang werd geweigerd, ontstond ruzie met een toiletdame. “Ik werd racistisch en vernederend behandeld”, zegt Liza. De zaak escaleerde en ze moest de nacht doorbrengen in een politiecel. “We gaan er nooit meer naartoe.” Efteling beweert dat de situatie niet overeenstemt met wat op Facebook wordt geschetst.

103 reacties

 • Kim De jong

  1 jaar geleden
  De Efteling is een modern en super mooi pretpark. Dit incident is naar mijn idee opgeblazen want waar gaat het nu om? Een miscommunicatie in het ergste geval? Er is niemand dood zoals dit wel gebeurd in veel landen! Dat zijn pas nieuws berichten met echt ernstige verhalen.
 • bart van brabant

  1 jaar geleden
  Meestal escaleert zoiets door een initieel gebrek aan respect voor medewerkers. Je staat 10 minuten te wachten. Raakt gefrustreerd en dan mag je zogezegd niet meer binnen maar de persoon net voor je wel. Als je dan rustig, vriendelijk en kalm die persoon zou aanspreken en uitleggen dat je zoon autistisch is, dan kan ik me écht niet voorstellen dat die gaat zeggen "nee". En anders, pis achter een struik, dat had ik mijn oudste al gezegd na 2 minuten wachten...
 • Bart De Graeve

  1 jaar geleden
  Zoals altijd hoor je één versie van het verhaal, van de persoon die zich zogezegd uiterst beleefd en ingetogen heeft gedragen. Ja ja.
 • Tom Amonski

  1 jaar geleden
  Wij hebben daar op een bepaald moment ook 20 minuten staan aanschuiven voor de wc (normaal ook door de coronatoestand), maar sluiten net voor mijn beurt had ik toch ook niet geapprecieerd...
 • Dalila Bouchalaa

  1 jaar geleden
  Er zijn maar liefst 18 toiletten in de Efteling. Keuze zat dus. Om van alle bomen en struikjes nog te zwijgen voor in echte noodgevallen.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  11

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.