Vormer baalt: "Hebben te laat laten zien dat we kunnen voetballen"

Ruud Vormer.
Photo News Ruud Vormer.
Weer net niet voor Club Brugge. Blauw-zwart ging ondanks een degelijke prestatie in Porto met het kleinste verschil onderuit. Onze landskampioen blijft zo achter met een nul op twaalf in de Champions League. Stefano Denswil en Ruud Vormer beseften na afloop dat er veel meer inzat. "We hebben veel te laat laten zien dat we kunnen voetballen."

"Het is weer net niet", vertelde Vormer vlak na het einde van de wedstrijd. "In de tweede helft was er veel meer beleving en geloof bij ons. Ook voor rust was er een mogelijkheid om Porto pijn te doen, maar weer gaan de kansen er niet in. Stom, hé. Het zit niet mee. Het was ook rood en strafschop bij de handsbal van Torres. Maar de ref fluit niet. Gebeurt zoiets aan onze kant, dan gaat de bal op de stip." Had Club ook niet beter met zijn sterkst mogelijke opstelling aan de match begonnen? "Nee, de jongens die speelden kunnen allemaal 'ballen'".

Hetzelfde geluid viel te horen bij Denswil. "We hebben veel te laat laten zien dat we kunnen voetballen. Als we dat van bij de start kunnen, ziet de match er misschien anders uit. De jongens die gespeeld hebben, hebben het goed ingevuld. Je moet niet kijken naar de opstelling. Eigenlijk hebben we vandaag weinig kansen weggegeven. Dan is het zuur dat je de 1-0 slikt op een stilstaande fase."Video