Voorzitter Sporting Lissabon spuwt vol in gezicht collega, filmpje gaat in geen tijd viraal

Bruno de Carvalho, de voorzitter van de Portugese topclub Sporting Lissabon, bevindt zich in een lastig parket. Op internet circuleert immers een filmpje waarin duidelijk te zien is hoe hij na een wedstrijd van zijn club vol in het gezicht van Arouca-voorzitter Carlos Pinho spuwt. De beelden dateren van 6 november, maar Arouca beschuldigde De Carvalho pas gisteravond via de officiële Facebookpagina van de club.

Na de wedstrijd tussen Sporting en Arouca (3-0) kwam het in de catacomben van het José Alvelade-stadion tot een opstootje tussen de voorzitters van beide ploegen. De Carvalho vond er niets beter op dan een fluim in het gezicht van zijn collega te mikken, waarna die over de rooie ging. Omstaanders moesten de man kalmeren.

"De voorzitter van Sporting probeert wanhopig om zich in de rol van slachtoffer te wurmen. Maar dit filmpje bewijst dat de mensen hem niet moeten geloven", klinkt het in de mededeling van Arouca. "De Carvalho spuwt duidelijk in het gezicht van onze voorzitter, de beelden liegen niet."