Colin Powell was onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Hij was ook van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land.
Volledig scherm
Colin Powell was onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Hij was ook van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land. © AP

Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”

Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.

9 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Eerst Amerika en andere landen meetrekken in een oorlog die gebaseerd was op leugens. Toen de waarheid aan het licht kwam kon hij niet anders dan toegeven. Dit noemt men een held.
 • Ward Peeters

  1 maand geleden
  Hij loog over de massavernietingingswapens, maar als hij het niet had gedaan, zou iemand anders zijn plaats hebben ingenomen. Misschien had hij beter ontslag genomen, achteraf bekeken. Maar dat is altijd gemakkelijk praten; achteraf.
 • WIlly Joossen

  1 maand geleden
  Hij was de derde Afrikaanse Amerikaans die opperbevelhebber was van de "US Army".
 • Geert Leenders

  1 maand geleden
  Mr. Van Geel. Ik zou Collin Powell geen held durven te noemen. Daarvoor heeft hij te hard gelogen enkel om zijn baas Georges Bush te plezieren. De gevolgen voor Irak en de ganse regio zijn bekend. Wel gaf hij zijn leugens toe en dat doen maar weinig politici hem na.
 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Wat u er wel niet bij zegt Jan Janssens is dat er ook vermeld wordt dat 4 op de 5 mensen die van die gehospitaliseerden op intensive care belanden niet-gevaccineerd zijn. Dus de vaccins helpen dus wel . De gevaccineerden die op IC geraken of sterven zijn mensen met onderliggende aandoeningen of bejaarden.
 1. Risico op storm of wateroverlast en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Risico op storm of waterover­last en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

  Het blijft zondagnamiddag bewolkt. Er vallen veel buien over de westelijke landshelft, die kunnen bestaan uit smeltende sneeuw en wat korrelhagel, en die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd. Het KMI heeft ondertussen code geel aangekondigd voor neerslag aan de kust en in West-Vlaanderen. In het westen van het land kwamen verschillende straten al blank te staan.
 1. Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”
  Play

  Vicepre­mier Van Quickenbor­ne: “40 procent van horecaza­ken contro­leert onvoldoen­de op Covid Safe Ticket”

  Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.