Colin Powell was onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Hij was ook van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land.
Volledig scherm
Colin Powell was onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Hij was ook van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land. © AP

Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”

Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.

9 reacties

 • Jean West

  2 maanden geleden
  Eerst Amerika en andere landen meetrekken in een oorlog die gebaseerd was op leugens. Toen de waarheid aan het licht kwam kon hij niet anders dan toegeven. Dit noemt men een held.
 • Ward Peeters

  2 maanden geleden
  Hij loog over de massavernietingingswapens, maar als hij het niet had gedaan, zou iemand anders zijn plaats hebben ingenomen. Misschien had hij beter ontslag genomen, achteraf bekeken. Maar dat is altijd gemakkelijk praten; achteraf.
 • WIlly Joossen

  2 maanden geleden
  Hij was de derde Afrikaanse Amerikaans die opperbevelhebber was van de "US Army".
 • Geert Leenders

  2 maanden geleden
  Mr. Van Geel. Ik zou Collin Powell geen held durven te noemen. Daarvoor heeft hij te hard gelogen enkel om zijn baas Georges Bush te plezieren. De gevolgen voor Irak en de ganse regio zijn bekend. Wel gaf hij zijn leugens toe en dat doen maar weinig politici hem na.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Wat u er wel niet bij zegt Jan Janssens is dat er ook vermeld wordt dat 4 op de 5 mensen die van die gehospitaliseerden op intensive care belanden niet-gevaccineerd zijn. Dus de vaccins helpen dus wel . De gevaccineerden die op IC geraken of sterven zijn mensen met onderliggende aandoeningen of bejaarden.