Voordeur als visitekaartje van je woning

Deceuninck
Villa, statig stadspand of woning in de rij? Waar je ook woont, de voordeur is het visitekaartje van je huis en moet daarom perfect bij de architectuur passen. Naast design zijn veiligheid en isolatie belangrijke aandachtspunten als je een nieuwe deur zoekt.

Vraag aan honderd mensen welke criteria ze voorop stellen bij het kiezen van een nieuwe voordeur en de overgrote meerderheid noemt allicht eerst «mooi om naar te kijken en praktisch». Logisch, want je voordeur bepaalt in grote mate de look van je gevel en daarmee meteen de uitstraling van je huis. Daarnaast speelt ook het praktische aspect een rol, want onder meer de indeling van je woning en de grootte van je inkomhal zullen de keuze van je deur mee bepalen. Een moderne of klassieke deur, met een zijlicht links en/of rechts, een statige enkele of dubbele deur met bovenlicht, in glas of voorzien van een deurpaneel... Het aantal mogelijkheden is enorm.

Ongewenste bezoekers

Hoe belangrijk je voordeur ook is als blikvanger en als 'welkomstpoort' voor je gasten, ze dient natuurlijk ook om ongenode bezoekers buiten te houden. Jammer maar helaas: volgens recente cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken blijft inbraak een van de meest voorkomende criminaliteitsvormen in België. Naast inbraakveilige ramen kies je best ook voor een voordeur die inbrekers geen kans geeft. Compleet veilige raam-deurelementen bestaan uit drie componenten: versterkt schrijnwerk, veilige beglazing of deurpanelen (voor borstweringen minder dan 90 cm is inbraakbestendig dubbel gelaagd glas zelfs verplicht!) en tot slot een goed veiligheidsbeslag. Zoek samen met je leverancier naar de voor jou beste oplossingen.

Energierekening

Nu duurzaam bouwen dé norm is geworden, winnen ook isolatie en luchtdichtheid aan belang bij je keuze. Fabri­kanten zetten daarom steeds nieuwere technologieën in om de isolatiewaarden van deuren te verbeteren. In de meest recente versterkingstechnologie worden verschillende materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraden, hardschuim ... - gecombineerd om voor elk type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt de technologie voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product én optimale thermische prestaties. Na ramen kunnen nu ook pvc-deuren versterkt worden met ononderbroken structurele glasvezels. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde - en dus je energierekening - ten goede, ook op vlak van afmetingen biedt ze meer esthetische mogelijkheden.


Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures!