Voor Van Steenbrugge kan proces-Aquino hervat worden op 7 september

Toppleiter Walter Van Steenbrugge, die een schoonbroer van Silvio Aquino verdedigt, hoopt op 7 september naar de rechtbank te kunnen trekken om het debat te voeren in het proces-Aquino. Maar als de gebeurtenissen van vandaag te maken hebben met het proces, zal dat sowieso implicaties hebben. Dat zei hij vanavond in Terzake.

Na de bloedige afrekening vandaag op verdachte Silvio Aquino is het de vraag of het proces zoals gepland op 7 september hernomen kan worden. Van Steenbrugges confrater Jef Vermassen, die een van de broers van Silvio Aquino verdedigt, had vandaag al laten verstaan dat wat hem betreft het proces best niet gewoon hervat wordt.

Maar Van Steenbrugge heeft daar minder problemen mee. Wat voor hem nog altijd van belang is, zijn de resultaten naar het onderzoek dat nu nog altijd loopt. "Er is door de advocaten een onderzoek gevraagd naar het onderzoek. Dat is nog bezig. We wensen dat de juistheid van de pv's naar boven komt. Dus het is maar logisch dat we eerst wachten op de resultaten van het onderzoek naar het onderzoek vooraleer we verder gaan. Het zal nu aan de procureur zijn om zijn licht te laten schijnen of dit een implicatie van kan hebben op het proces, en dan zal mogelijk uitstel nodig zijn. Ik ben er in elk geval voorstander van om op 7 september het debat te voeren, om te kijken wat er overblijft van het onderzoek."

Van Steenbrugge is wel opgelucht dat de beveiliging tijdens het proces opgetrokken zal worden. "Dat is maar goed ook. Veel zittingszalen zijn nog veel te weinig beveiligd, zoals in de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Drie magistraten zitten daar van 's morgens tot 's avonds, nauwelijks beschut. Ik vind dat bijzonder erg."

Naar de reden voor de afrekening kan ook Van Steenbrugge enkel gissen, zo zegt hij zelf. "Het heeft een zekere schijn van een afrekening, dat is zeker, maar we zullen het onderzoek moeten afwachten." Van Steenbrugge wilde niet ingaan op de persoonlijkheid van Silvio Aquino. "Ik heb hem maar een paar keer gezien, dus ik ben zeer voorzichtig om daar uitspraken over te doen."

BELGA