Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen plant verder overleg met de Verenigde Staten om de “meest problematische aspecten van hun investeringsplan op te lossen”.
Volledig scherm
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen plant verder overleg met de Verenigde Staten om de “meest problematische aspecten van hun investeringsplan op te lossen”. © REUTERS

Von der Leyen wil Europese investeringen na concurrentieverstoring vanuit Washington

Het investeringsbeleid van de Europese Unie moet aangepast worden nu de Verenigde Staten grootschalige staatssteun voor hun groene economie hebben aangekondigd. Er zijn maatregelen nodig om het “evenwicht te herstellen” na de concurrentieverstoring vanuit Washington. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zondag gezegd tijdens een toespraak in het Europacollege in Brugge.

 1. Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Ook dit jaar staat de Nobelprijs voor de Vrede vooral in het teken van Oekraïne. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan, NAVO-baas Jens Stoltenberg en Kremlincritici Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza. Zij werden allemaal voorgedragen voor hun rol in de oorlog in Oekraïne of het verzet tegen de Russische president Vladimir Poetin.
 2. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
  72

  “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

  De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”