Voetbal maakt wat los bij een mens: "Na de 3-0 wist ik dat het ging gebeuren en begon ik te wenen"

Als je heel wat jaren bij een bepaalde club hebt gespeeld dan is er sprake van een onverwoestbare band. Het geldt ook voor Olivier De Cock, die van 1995 tot 2007 het shirt van Club Brugge droeg. En de intussen 41-jarige gewezen rechtsachter voelt zich nog steeds verbonden met blauw-zwart, dat blijkt uit een mooie anekdote die hij uit de doeken doet.

'Oli' is tegenwoordig actief in de immobiliënsector, hij werkt meer bepaald in een kantoor in Damme. Al heeft hij zeker nog tijd om het voetbal op de voet te volgen. En ook wat er in Jan Breydel gebeurt, trekt zijn aandacht nog: "Ik volg Club zeker nog. De ontknoping van vorig seizoen zal ik niet snel vergeten. Het moést gewoon gebeuren, maar we moesten eerst wel nog winnen van Anderlecht hé."

Geweldige verwelkoming
De gisteren jarige De Cock werd zowaar emotioneel tijdens de kampioenenmatch: "Eerst was er al die geweldige verwelkoming van de spelersbus en daarna zat ik uiteraard in de tribune om de match te volgen. Pas bij de 3-0 van Hans Vanaken besefte ik dat het eindelijk nog eens prijs was. Toen wist ik dat het echt ging gebeuren en begon ik te wenen. Dat is Club Brugge, het blauw-zwarte gevoel dat naar boven kwam."

Photonews
Photonews