Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Voedingsprijzen wereldwijd op hoogste niveau van voorbije tien jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in oktober gestegen naar hun hoogste niveau sinds juli 2011. Dat meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO).

4 reacties

 • Miguel Leboucq

  2 weken geleden
  Zuiver speculatie van de tussenpersonen. Bvb de prijs van de patatten was in 2020 ingestort, de boeren kregen er bijna niks voor maar waren de patatten goedkoper in de winkel of frietkot? Neen
 • paul tielens

  2 maanden geleden
  paul tielens duurder ,, ge kunt zelfs nog geen snoepje meer kopen ONDER nen euro ,wat zitten ze daar toch te schrijven...
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  +31 % op jaarbasis. Los van de energieprijs en de energiebelastingen vinden we ook dat niet terug in onze index. Wat zit er eigenlijk nog in die korf om het indexcijfer te berekenen. Het gratis vaccin tegen corona.
 • Rudy Van Daele

  3 maanden geleden
  geld niet voor België als je de index bekijkt. Hier durven ze zelfs zeggen dat het goedkoper word.
 1. Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”
  PREMIUM

  Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”

  De factuur voor Vlaamse gezinnen die nu een variabel aardgascontract afsluiten, stevent bij ongewijzigde prijzen af op een jaarafrekening van 2.367 euro. Dat is maar liefst 750 euro meer dan amper één maand geleden. “Op een jaar tijd is de aardgasfactuur verdrievoudigd”, zegt Kristof De Paepe van mijnenergie.be. Tot nu toe luidde zijn advies dat mensen met een variabel contract beter kunnen overschakelen naar een vast contract, maar ook dat wordt snel duurder. “Maar wie nu switcht, kan tóch nog 487 euro goedkoper af zijn.”