Archiefbeeld. Op de Meir in Antwerpen demonstreren manifestanten tegen politiegeweld. (21/07/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Op de Meir in Antwerpen demonstreren manifestanten tegen politiegeweld. (21/07/2020) © Klaas De Scheirder

VN-Comité tegen Foltering tikt België op vingers: buitensporig geweld en vervallen gevangenissen

Het comité van de Verenigde Naties dat toekijkt op de naleving van het VN-Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, is niet mals voor ons land. In een rapport verwijst de CAT (Committee Against Torture) onder meer naar “het veelvuldig voorkomen” van politiegeweld en de overbevolking in gevangenissen.

24 reacties

 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Ze hebben gelijk he hoe behandelen wij criminelen nu Plunderaars moet je geen straf geven maar een herbruikbare draagtas en zien dat ze zich niet gesneden hebben aan het glas van de vitrine net kapotgeslagen hebben. Drugsverslaafden die doorslaan niet overmeesteren in de cel, maar hen een cel geven met tegels tegen de muren zodat als ze beginnen met hun hoofd tegen de muren te bonken tot bloedens toe het achteraf makkelijk te poetsen is. Tja gelukkig is er controle van de VN
 • Francois Jonckheere

  2 maanden geleden
  Zwansen die nu ? In dit onland zijn de daders al meer dan goed beschermd en worden meestal de slachtoffers aan hun lot overgelaten.
 • Martin Van Tendeloo

  2 maanden geleden
  Politie moet juist harder optreden, zeker tegen krapul. Gevangenissen moeten geen hotels worden. Onterechte kritiek dus.
 • Alain Heyrman

  2 maanden geleden
  Topje van de ijsberg!
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Als die "experts' het beter kunnen, dat ze dat dan eens komen bewijzen in de praktijk ipv achter hun bureau...ahja dan ons zijn ze "overgekwamificeert"...daarom dat er veel universitaire vluchtelingen aan de kassa bij delhaize zitten dus...