Archiefbeeld. Op de Meir in Antwerpen demonstreren manifestanten tegen politiegeweld. (21/07/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Op de Meir in Antwerpen demonstreren manifestanten tegen politiegeweld. (21/07/2020) © Klaas De Scheirder

VN-Comité tegen Foltering tikt België op vingers: buitensporig geweld en vervallen gevangenissen

Het comité van de Verenigde Naties dat toekijkt op de naleving van het VN-Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, is niet mals voor ons land. In een rapport verwijst de CAT (Committee Against Torture) onder meer naar “het veelvuldig voorkomen” van politiegeweld en de overbevolking in gevangenissen.

24 reacties

 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Ze hebben gelijk he hoe behandelen wij criminelen nu Plunderaars moet je geen straf geven maar een herbruikbare draagtas en zien dat ze zich niet gesneden hebben aan het glas van de vitrine net kapotgeslagen hebben. Drugsverslaafden die doorslaan niet overmeesteren in de cel, maar hen een cel geven met tegels tegen de muren zodat als ze beginnen met hun hoofd tegen de muren te bonken tot bloedens toe het achteraf makkelijk te poetsen is. Tja gelukkig is er controle van de VN
 • Francois Jonckheere

  1 jaar geleden
  Zwansen die nu ? In dit onland zijn de daders al meer dan goed beschermd en worden meestal de slachtoffers aan hun lot overgelaten.
 • Martin Van Tendeloo

  1 jaar geleden
  Politie moet juist harder optreden, zeker tegen krapul. Gevangenissen moeten geen hotels worden. Onterechte kritiek dus.
 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  Topje van de ijsberg!
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Als die "experts' het beter kunnen, dat ze dat dan eens komen bewijzen in de praktijk ipv achter hun bureau...ahja dan ons zijn ze "overgekwamificeert"...daarom dat er veel universitaire vluchtelingen aan de kassa bij delhaize zitten dus...
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. PORTRET. Wie zijn de Belgische IS-vrouwen die mogen terugkeren uit Syrië?
  PREMIUM

  PORTRET. Wie zijn de Belgische IS-vrou­wen die mogen terugkeren uit Syrië?

  België haalt voor het eerst volwassen IS’ers terug uit de Koerdische kampen. Het gaat om zes moeders die samen tien kinderen hebben. Vier zijn afkomstig uit Brussel en twee vertrokken uit Vlaanderen. Hun leeftijd varieert van 25 tot 52 jaar oud en ze zaten allemaal vast in het kamp van Roj. In dat van Al-Hol zou het op dit ogenblik niet veilig genoeg zijn om vrouwen te gaan halen. Wij vertellen wie de terugkeerders zijn — en welke Belgische vrouwen er nog achterblijven in Syrië.
 1. Mounir (26) overleden na arrestatie: “Hier komen rellen van”
  Schaarbeek

  Mounir (26) overleden na arrestatie: “Hier komen rellen van”

  Mounir, een 26-jarige man uit Schaarbeek, overleed donderdagnamiddag in het ziekenhuis na een politie-interventie. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van de arrestatie en het overlijden. De zus van de twintiger verklaarde ook aan RTL dat haar broer verschillende verwondingen vertoonde, die volgens haar alleen afkomstig kunnen zijn van politiegeweld. “De blunders van de politie stoppen niet”, klinkt het.
 2. SLANGEN OP MAANDAG. Politiek is het nieuwe voetbal. Telkens als de overbetaalde spelers bij de bal - u, de kiezer - komen, schoppen ze hem keihard weg
  PREMIUM

  SLANGEN OP MAANDAG. Politiek is het nieuwe voetbal. Telkens als de overbetaal­de spelers bij de bal - u, de kiezer - komen, schoppen ze hem keihard weg

  Zeg uw dure televisieabonnement voor voetbalwedstrijden maar op. U kan er misschien uw energierekening mee betalen. Politiek is namelijk het nieuwe voetbal geworden. De afgelopen week werd het politieke gehannes becommentarieerd als ware het een voetbalmatch. De ploegkapitein die, in zijn ijver een smoel te vinden, keihard met die smoel tegen de doelpaal knalt. De spits die mokkend het spreekgestoelte beklimt nadat hij in een buitenspelval trapte.