Ga naar de mobiele website
^ Top

Vluchten geschrapt door staking Franse luchtverkeersleiders

Vooral vluchten van Ryanair richting Franse en Spaanse bestemmingen zijn geschrapt.
getty Vooral vluchten van Ryanair richting Franse en Spaanse bestemmingen zijn geschrapt.
Vandaag en morgen staken de Franse luchtverkeersleiders. Vanuit Zaventem zijn al een tiental vluchten richting Frankrijk, Spanje en Portugal geschrapt. Ook vanuit Charleroi heeft Ryanair al een tiental vluchten geschrapt.

Vanop Brussels Airport (Zaventem) zijn veertien vluchten geschrapt. Zo heeft Ryanair zijn verbindingen vanuit ons land met Porto, Barcelona, Palma de Mallorca, Lissabon, Malaga, Porto, Santander en Nîmes geannuleerd. In totaal gaat het om een tiental vluchten vanuit Charleroi die geannuleerd zijn.

SN Brussels Airlines annuleerde enkel de lijn tussen Brussel en Nice, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen annuleren een deel van hun vluchten naar Frankrijk, Spanje en Portugal.

Bij Brussels Airlines blijven de Franse bestemmingen Marseille, Toulouse, Straatsburg, Parijs en Montpellier voorlopig behouden, maar er zal waarschijnlijk wel de nodige vertraging zijn op deze lijnen.De stakende vakbond in Frankrijk eist onderhandelingen over de werkorganisatie en de pensioenleeftijd voor de luchtverkeersleiders.

De SNCTA, de belangrijkste vakbond (41 pct) bij de 4.000 Franse luchtverkeersleiders riep op tot werkonderbrekingen van 8 tot 9 april, van 16 tot 18 april, en van 29 april tot 2 mei. De vakbond eist onderhandelingen, met name over de werkorganisatie en de pensioenleeftijd voor de luchtverkeersleiders.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug