Vliegverkeer Frankfurt weer opgestart na ontruimingen

Na de ontruiming van een vlieghal op de luchthaven van Frankfurt wegens een veiligheidsalarm is een verdachte vrouw geïdentificeerd en opgepakt. De Duitse politie zei ook dat de controle van de vlieghal A intussen is beëindigd en dat daarbij geen verdachte voorwerpen zijn aangetroffen.

Op de luchthaven werd alarm geslagen nadat een persoon door de veiligheidscontrole was geraakt, vooraleer die was afgerond. Na het eerste alarm om 9 uur ontruimde de politie vlieghal A. Alle reizigers moesten nogmaals gecontroleerd worden.

Pas rond middag konden de passagiers opnieuw naar de gates. Het is niet bekend hoeveel passagiers aanwezig waren ten tijde van de ontruiming van de terminal.

De politie controleerde de hal, maar vond geen verdachte voorwerpen. Het is nog niet duidelijk of de verdachte vrouw bewust dan wel bij vergissing de veiligheidscontrole voortijdig verliet.

"Geen bomalarm"

Een woordvoerder van de politie benadrukte dat er geen bomalarm was. Wel kwam een speciaal voertuig van de ontmijningsdienst ter plaatse. Een achtergelaten stuk bagage moest immers worden gecontroleerd, maar dat had niets te maken met het incident aan de veiligheidscontrole.

Rond 12.30 uur opende de luchthavenuitbater Fraport de gates opnieuw. Het is niet bekend hoeveel vluchten vertraging hebben opgelopen aan de pieren A en A+.

De luchthaven van Frankfurt is de thuishaven van luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De luchthaven telt twee terminals en behoort met 65 miljoen reizigers per jaar tot de grootste en drukste luchthavens van Europa.