Vliegtuig maakt rechtsomkeer voor dronken passagier, die 18.400 euro brandstof moet betalen

Vliegmaatschappij WestJet kan ook nog 175.000 euro aan compensaties terugeisen van de dronken passagier.
rv Vliegmaatschappij WestJet kan ook nog 175.000 euro aan compensaties terugeisen van de dronken passagier.
Een Britse passagier moet een Canadese luchtvaartmaatschappij 18.400 euro betalen nadat zijn “absoluut weerzinwekkend” dronken gedrag ervoor zorgde dat zijn vlucht rechtsomkeer moest maken.

De 44-jarige David Stephen Young bekende dat hij de veiligheidsinstructies niet wilde volgen en zich verzette bij zijn arrestatie. Door zijn gedrag moest vliegmaatschappij WestJet brandstof dumpen en medepassagiers compensatie betalen.

Young, een alcoholicus, was al 18 maanden nuchter toen hij op 4 januari herviel en zes alcoholische drankjes consumeerde terwijl hij op zijn vlucht van het Canadese Calgary naar Londen wachtte. In Canada had hij zijn moeder bezocht nadat hij in een depressie was gesukkeld door zijn scheiding en de dood van een familielid. 

Tijdens het opstijgen probeerde hij herhaaldelijk op te staan en schold hij de bemanning en een medepassagier de huid vol. Na een uur besloot de piloot terug te vliegen naar Calgary. Om daar veilig te kunnen landen, moest hij zowat 10.000 liter brandstof dumpen. Young werd na de landing aangehouden en na een week op borgtocht vrijgelaten. WestJet verloor daarnaast ook 175.000 euro aan compensatie voor de medepassagiers, ze kan dit bedrag nog van Young terugeisen in een burgerlijke rechtszaak.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Morris

  Iedereen laten blazen voor het instappen

 • Chantal BODDAERT

  Dat hij zes alcoholische drankjes genuttigd heeft dat ligt enkel aan die die het verkopen op het vliegtuig.begrijp ook niet hoe ze het zover laten komen wat er allemaal op een vliegtuig gebeurt....

 • Mathias Lunders

  Vooraleer deze dronkelappen het vliegtuig opstappen, controleren en tegenhouden. Stop ook met alcohol te serveren op vluchten, gewoon je reinste waanzin. Zet de melk niet bij de kat als je niet wil dat de kat je melk opdrinkt.

 • William Bonny

  Alcohol zouden ze moeten verbieden in luchthavens en vliegtuigen.

 • paul van de velde

  Laat hem maar goed dokken en dan een voorbeeld zijn voor anderen. Ze gaan wel goed nadenken dan in het vervolg. Maar ze zouden ook wel beter moeten controleren en zelf geen alcohol meer schenken. Roken mag toch ook niet.