Jan Aelberts
Volledig scherm
© Jan Aelberts

Vlamingen in Hollywood: "De beste momenten? Met Belgen en bier rond de barbecue"

Sven Faulconer (37) was negen toen hij de voordelen ontdekte van een vader die kernfysicus was: een knoert van een Apple in huis, sterk genoeg om muziek op te componeren. Sven hoefde het toetsenbord maar te beroeren, of onder het dak van de gezinswoning in Asse klonk het alsof er een honderdkoppig orkest zat. Componeren is intussen z'n fulltimeberoep geworden, Los Angeles z'n werkplek. "Die eerste keer dat m'n muziek werd ingespeeld door honderd échte muzikanten: dat was slikken, ja."

 1. 10 Vlamingen in Hollywood, deel 1: "De Niro keek me aan en vroeg: 'Deed ik het goed?'"

  10 Vlamingen in Hollywood, deel 1: "De Niro keek me aan en vroeg: 'Deed ik het goed?'"

  Had het aan z'n ouders gelegen, hij was begrafenisondernemer in Nieuwpoort geworden. Of fietsenmaker, godbetert. Glynn Speeckaert (52) koos plan A noch B en werd Director of Photography. Hij reisde als cameraman de wereld rond, maar is tegenwoordig steeds vaker thuis te vinden. 'Thuis', dat is Hollywood. In Nieuwpoort komt hij enkel nog voor vis. "Als ik dat koop, moet ik de ogen kunnen zien. Vis met kop, dat kennen ze hier niet."
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  11

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.
 1. VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwende behandelingen diabetes
  3

  VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwen­de behandelin­gen diabetes

  De European Society for Pediatric Endorinology (ESPE), de internationale organisatie die de behandelingen van endocriene ziekten bij jongeren wil verbeteren, heeft professor Willem Staels, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kinderarts aan het UZ Brussel, bekroond. Staels kreeg de ‘Young Investigator Award’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende onderzoekers voor uitmuntend wetenschappelijk werk in het domein van de kinderendocrinologie, voor zijn onderzoek naar diabetes. Dat deelt de VUB zondag mee.
 2. “Cybercriminelen doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram
  PREMIUM

  “Cybercri­mi­ne­len doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomen­de vormen van oplichting via Instagram

  Instagram is met meer dan een miljard gebruikers per maand een van de populairste socialemedianetwerken ter wereld. Voor cybercriminelen vormt die massa aan gebruikers een geliefkoosd doelwit. Eddy Willems, expert cybersecurity bij securitybedrijf G DATA, geeft de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram, met telkens zijn beste advies om de val te ontlopen.