Exclusief voor abonnees

Vlamingen getuigen over de ‘hel Italië’: “Onze twee lieve buren zijn gestorven, net als twee vrienden. Niets is nog het oude”

Johan Ramon en Carine Nuyttens werken in de tuin - onder een stralend zonnetje - om hun zorgen te vergeten.
RV Johan Ramon en Carine Nuyttens werken in de tuin - onder een stralend zonnetje - om hun zorgen te vergeten.
Twee lieve buren en twee vrienden uit de schilderklas. Johan en zijn vrouw Carine, in november 2018 vanuit Kortrijk naar Italië verhuisd om dichter bij hun zoon en kleinkinderen te zijn, verloren in één week tijd vier kennissen die besmet raakten met het coronavirus. “We profiteerden van ons leventje in dit prachtige land, maar nu? Niets is nog het oude.”

Gisteren, 19 uur. Een mailtje van een zekere Johan Ramon. “Jullie vragen om getuigenissen van Vlamingen in Italië? Waarom hoor ik niemand? Denken jullie dat onze situatie hier niet spectaculair genoeg is? Ik verloor vandaag twee lieve buren en eerder al twee vrienden. We zijn afgescheiden van onze zoon en twee kleindochters die op 20 kilometer van ons wonen. Besef je wat dat is? Afgesloten zijn van alle sociale contact? Niemand die ook maar een beetje begrijpt wat hier gaande is.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • John De roo

  Deze crisis toont nog maar eens aan wat voor een ongelooflijke egoïsten veel mensen zijn , en dat dat hamsteren bah dégoûtant gewoon , nog slechter dan een kudde dieren. Dat soort mensen moesten ze gewoonweg zwaar beboeten.

 • Martine De Pelseneir

  Dit is nog maar een begin. De echte nachtmerrie moet er nog aankomen.

 • marijke boulet

  Snap niet dat mensen steeds zeuren over het feit dat ze sociaal contact missen en dat dat zo erg is , ik zou momenteel nog zelfs geen sociaal contact willen met familie en vrienden , zou mij zelf niet vergeven als ik iemand zou infecteren en die persoon zou sterven gewoon omdat ik sociaal contact wil .

 • David Vlaeminck

  Veel steun en sterkte, dat deze nachtmerrie vlug mag voorbij zijn!

 • Renaat Moerman

  Ik denk dat iedereen goed begrijpt wat er aan de hand is.