Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Vlaanderen heeft 5.000 vrachtwagenchauffeurs tekort: “Wij moeten zelfs gepensioneerden bellen om ritjes te doen”

Niet alleen in Groot-Brittannië smeken ze om truckers. Ook in Vlaanderen zijn er vandaag 5.000 vrachtwagenchauffeurs te kort, waardoor we met z’n allen uiteindelijk meer zullen betalen voor goederen door stijgende transportprijzen. Maar hoe komt het dat de transportsector zo'n stoffig imago heeft? Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur dan juist? En hoeveel kost het om je rijbewijs te halen? 

117 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Het gemiddelde vrachtwagenchauffeur salaris in België is 26 213 € per jaar of 13.44 € per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf 15 600 € per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot 30 441 € per jaar. Wat is natuurlijk belachelijk laag. Er wordt meer dan 80.000+ dollar per jaar, betaald in Amerika. Die worden daar betaald per kilometer (Mile). Maar niemand wil de job: Amerika heeft nijpend tekort aan truckers, want het is gewoon geen leven. Oude truckers zijn nergens te vinden...
 • Johny Goessens

  2 maanden geleden
  Waar zitten die hardwerkende bange Vlamingen van het VB! Bij de vrouw des huis aan de haard om te controleren of de tradities worden gerespecteerd? Vergeet niet dat het VB tegen het verhogen van het minimumloon stemde. Eerst de rijken zoals N-VA en VLD!
 • Michaël Nickmans

  2 maanden geleden
  Identiek verhaal met de fruitboeren en de fruitplukkers. Wanneer men praat over 2500 netto zet dan daar achter ook eens de uren die daarvoor moeten gereden worden aan plus minus 11 euro per uur. De stress en de onvoorziene voorvallen op de baan. Nooit weten hoe laat je stopt. Run dan ook nog eens een gezin met kinderen. Spijtig dat de gewone bevolking te slim is geworden dankzij de digitale mogelijkheden om te vergelijken en te kiezen. Wat zou je zelf doen ? Petje af voor die mannen en vrouwen.
 • Patrick LEFAIBLE

  2 maanden geleden
  5000 te kort? Wat gaat dat geven als er nog is zoveel bijkomen op de weg !
 • Raymond Somers

  2 maanden geleden
  Marc deleener als ik vanuit mijn vrachtwagen in de auto s kijk zit er meestal maar 1 persoon in die allemaal de zelfde richting uitrijden terwijl er meestal 5 zitplaatsen zijn voorzien maar ze willen allemaal hun statussymbool laten zien aan iedereen tja dan moet je er maar wat voorover hebben zeker
 1. Franse presidentskandidaat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

  Franse presidents­kan­di­daat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

  De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour heeft de naam ‘Reconquête’ (herovering) gekozen voor zijn eigen partij. Dat heeft hij zijn zondag duidelijk gemaakt bij de officiële start van zijn campagne. Een paar duizend mensen hebben in Parijs gedemonstreerd op de plek waar hij zijn eerste campagnerally wilde houden. De politie besloot uit veiligheidsoverwegingen de bijeenkomst te verplaatsen naar Villepinte, een plaats op twintig kilometer van de Franse hoofdstad. Er werden 48 actievoerders aangehouden.