Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Vlaanderen heeft 5.000 vrachtwagenchauffeurs tekort: “Wij moeten zelfs gepensioneerden bellen om ritjes te doen”

Niet alleen in Groot-Brittannië smeken ze om truckers. Ook in Vlaanderen zijn er vandaag 5.000 vrachtwagenchauffeurs te kort, waardoor we met z’n allen uiteindelijk meer zullen betalen voor goederen door stijgende transportprijzen. Maar hoe komt het dat de transportsector zo'n stoffig imago heeft? Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur dan juist? En hoeveel kost het om je rijbewijs te halen? 

117 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 maanden geleden
  Het gemiddelde vrachtwagenchauffeur salaris in België is 26 213 € per jaar of 13.44 € per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf 15 600 € per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot 30 441 € per jaar. Wat is natuurlijk belachelijk laag. Er wordt meer dan 80.000+ dollar per jaar, betaald in Amerika. Die worden daar betaald per kilometer (Mile). Maar niemand wil de job: Amerika heeft nijpend tekort aan truckers, want het is gewoon geen leven. Oude truckers zijn nergens te vinden...
 • Johny Goessens

  3 maanden geleden
  Waar zitten die hardwerkende bange Vlamingen van het VB! Bij de vrouw des huis aan de haard om te controleren of de tradities worden gerespecteerd? Vergeet niet dat het VB tegen het verhogen van het minimumloon stemde. Eerst de rijken zoals N-VA en VLD!
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Identiek verhaal met de fruitboeren en de fruitplukkers. Wanneer men praat over 2500 netto zet dan daar achter ook eens de uren die daarvoor moeten gereden worden aan plus minus 11 euro per uur. De stress en de onvoorziene voorvallen op de baan. Nooit weten hoe laat je stopt. Run dan ook nog eens een gezin met kinderen. Spijtig dat de gewone bevolking te slim is geworden dankzij de digitale mogelijkheden om te vergelijken en te kiezen. Wat zou je zelf doen ? Petje af voor die mannen en vrouwen.
 • Patrick LEFAIBLE

  3 maanden geleden
  5000 te kort? Wat gaat dat geven als er nog is zoveel bijkomen op de weg !
 • Raymond Somers

  3 maanden geleden
  Marc deleener als ik vanuit mijn vrachtwagen in de auto s kijk zit er meestal maar 1 persoon in die allemaal de zelfde richting uitrijden terwijl er meestal 5 zitplaatsen zijn voorzien maar ze willen allemaal hun statussymbool laten zien aan iedereen tja dan moet je er maar wat voorover hebben zeker
 1. Biden corrigeert uitschuiver over Oekraïne na felle kritiek

  Biden corrigeert uitschui­ver over Oekraïne na felle kritiek

  President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.
 2. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.