Het was voor de kerkleider duidelijk wat zoeken naar de lens, maar voor een selfie haalt paus Franciscus zelfs in deze coronatijden de schouders niet op: "Daaraan merk ik dat jullie nog jong zijn", grapte hij tegen Lieve Wouters en Koen Vlaeminck.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was voor de kerkleider duidelijk wat zoeken naar de lens, maar voor een selfie haalt paus Franciscus zelfs in deze coronatijden de schouders niet op: "Daaraan merk ik dat jullie nog jong zijn", grapte hij tegen Lieve Wouters en Koen Vlaeminck. © Magazine OH GOD!

Vlaamse kerkjournalisten mogen handjes schudden en selfies nemen met de paus: “Hij vroeg zelfs om onze maskers af te zetten”

Ook paus Franciscus is intussen gevaccineerd. Zo vernamen Koen Vlaeminck en Lieve Wouters van kerkmagazine OH GOD! toen ze afgelopen maandag in Vaticaanstad op interview mochten bij de allerhoogste kerkleider. Handen schudden en zelfs een selfie vormden geen enkel probleem. “Vooraf waren we natuurlijk grondig getest. Maar eens in de pauselijke vertrekken vroeg Franciscus zelf om onze mondmaskers af te zetten.” 

 1. INTERVIEW. Bisschop Johan Bonny beschaamd en boos over weigering Vaticaan om homokoppels te zegenen: “Helft van de bisschoppen denkt er hetzelfde over”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Bisschop Johan Bonny beschaamd en boos over weigering Vaticaan om homokop­pels te zegenen: “Helft van de bisschop­pen denkt er hetzelfde over”

  De Belgische bisschoppen keren zich tegen het Vaticaan. De beslissing dat priesters nog altijd geen holebikoppels mogen zegenen, vinden onze kerkvaders onbegrijpelijk. Later op de dag brengen ze een communiqué uit waarin ze uiting geven aan hun teleurstelling. Vanochtend had Johan Bonny (65), de bisschop van Antwerpen, in een open brief al geschreven dat hij beschaamd was. Maar hij is ook boos en ontgoocheld. “Dit kunnen we niet zomaar laten passeren.”
 2. Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”
  Play

  Aantal coronabe­smet­tin­gen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”

  Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. “Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn.”
 1. Mensen laten zich ontdopen nadat Vaticaan homoseksualiteit een “zonde” noemt. “Het is een stap terug naar de prehistorie”
  PREMIUM

  Mensen laten zich ontdopen nadat Vaticaan homoseksua­li­teit een “zonde” noemt. “Het is een stap terug naar de prehisto­rie”

  Steeds meer mensen laten zich ontdopen. De aanleiding: het Vaticaan vindt dat homoseksuele relaties “een zonde zijn”. Dus liet Jitske Van de Veire (27), onderneemster en woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero, haar naam schrappen uit het doopregister, net als Charlotte (30) en Eveline (29). Ze leggen uit waarom ze die keuze maakten. “Pas als mijn zoon 14 jaar is kan hij zelf de keuze maken om zich te laten ontdopen. Dat is toch te gek voor woorden? Om hem te laten dopen, hebben we zijn toestemming niet nodig.”
 2. Gelovige holebi’s zijn ontgoocheld in de paus: “Op deze manier duwt hij een heleboel mensen weg van de kerk”
  PREMIUM

  Gelovige holebi’s zijn ontgoo­cheld in de paus: “Op deze manier duwt hij een heleboel mensen weg van de kerk”

  Homoseksualiteit is en blijft “een zonde”. Dat schrijft het Vaticaan, meer bepaald de Congregatie voor de Geloofsleer, en wordt ondertekend door paus Franciscus. De Kerk zegt “verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht” niet te kunnen zegenen, “omdat God de zonde niet zegent”. Gelovige holebi’s reageren ontgoocheld. “Dit is een gemiste kans om te zwijgen.”