Het lichaam van een overleden coronapatiënt wordt met een vorklift uit een koelvrachtwagen gehaald in Brooklyn, om in een lijkwagen geladen te worden en naar een mortuarium overgebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam van een overleden coronapatiënt wordt met een vorklift uit een koelvrachtwagen gehaald in Brooklyn, om in een lijkwagen geladen te worden en naar een mortuarium overgebracht. © AP

Vlaamse journaliste in New York, de stad waar nu om de 9 minuten iemand sterft: “Dit wordt een sociaal experiment zonder voorgaande”

In New York, momenteel dé hotspot van de coronacrisis in de VS, sterft om de 9 minuten iemand aan het virus, blijkt uit de cijfers van gisteren. In ziekenhuizen worden de lichamen met een vorklift in koeltrucks geladen. De Vlaamse journalist, stadsgids en schrijver Jacqueline Goossens woont al 40 jaar in New York en ziet het leven er gaandeweg stilvallen. “De ongelijkheid tussen mensen is enorm groot, net als de gaten in het financiële vangnet. Deze crisis is een ongezien sociaal experiment, een stresstest voor het kapitalisme. De gevolgen zullen spectaculair zijn.”

  1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
    Livios

    Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

    Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.