Archie (links) en Vlaamse kinderarts Igor Fierens.
Volledig scherm
PREMIUM
Archie (links) en Vlaamse kinderarts Igor Fierens. © © Facebook/Hollie Dance en RV

Vlaamse arts van ziekenhuis waar Archie aan beademing ligt: “Acht weken is misschien wat vroeg om alle hoop op te geven”

“Het Royal London Hospital heeft alles geprobeerd om Archie te stimuleren: er zijn zelfs vriendjes naar intensieve gehaald”, zegt de Vlaming Igor Fierens (50). Hij werkt als kinderarts in het Londense ziekenhuis dat van het Britse hooggerechtshof de toestemming kreeg om de 12-jarige hersendode jongen van de beademing te halen. Zijn ouders gaan daartegen in beroep. “Zijn moeder gelooft dat hij nog reageert op haar aanwezigheid.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wie was Hadis Najafi, de Iraanse vrouw van 20 die doodgeschoten werd door de Iraanse politie?

  Wie was Hadis Najafi, de Iraanse vrouw van 20 die doodgescho­ten werd door de Iraanse politie?

  Hadis Najafi werd enkele dagen geleden doodgeschoten door de Iraanse politie tijdens een manifestatie in Karaj, op 20 kilometer van de hoofdstad Teheran. Journaliste en activiste Masih Alinejad kondigde op Twitter de dood van de jonge vrouw aan op 25 september. Najafi wordt inmiddels beschouwd als het symbool voor de protesten die losbarstten naar aanleiding van het overlijden van de 22-jarige Mahsa Amini, op haar beurt mishandeld omdat ze haar hidjab niet correct zou hebben gedragen. Maar wie was Hadis Najafi?