Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © Photo News

Viroloog Steven Van Gucht: “Laat deksel van toilet naar beneden tijdens het doorspoelen”

Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum vandaag. “Het is belangrijk om het deksel van het toilet naar beneden te laten tijdens het doorspoelen”, luidt het advies. Daarnaast gaf Van Gucht ook andere tips om het risico op een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. 

34 reacties

 • ghita lamouri

  2 jaar geleden
  Beste mensen er zijn mensen die echt geen afstand houden of hoesten met hun mond open zonder masker te dragen een schande gewoon deze mensen hebben geen respect voor een ander en ook niet voor onze hulpverleners . Mij doet het pijn wat je wenst voor jezelf moet je ook voor een ander wensen . Ik vind iedeeen mondmasker aan als je buiten komt . Voor de veiligheid van iedereen dank u
 • Erby Herman

  2 jaar geleden
  Een wc pot verberg geheimen onder de rand, daar is een brandhaard van allerlei kleine onzichtbare diertjes.
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Straf dat je in een dierentuin een masker moet dragen maar niet in winkels. M.a.w. apen en andere dieren worden beter beschermd dan de medeburger ! Kwestie van "goed verstand" ?.
 • Erwin Schauvliege

  2 jaar geleden
  Mensen zijn verbaasd waarom de virologen dit nu pas zeggen. Maar er zijn nog zo veel geheimpjes die zij verborgen houden. Hoe zit het met de leefbaarheid van het virus op vers vlees, vis, charcuterie, kazen die contact hebben gehad met een besmette hand of handschoen ? En hoe zit het met een besmet glas dat je wast in een spoelbak met water ... Is het water al dan niet besmet ? En hoe zit het met borden, vorken, schotels van traiteurs die besmet zijn ? Als dat virus 3 dagen overleeft ...
 • rik berg

  2 jaar geleden
  ik doe dit altijd , het is toch logis, als ge het spoelt zijn het ook druppeltjes die in de lucht komen en verspreiden,, ge wil toch ook niet al wat je in de pot doet in je gezicht komt?