Vijftien doden bij nieuwe overstromingen in Centraal-Vietnam

In Centraal-Vietnam zijn bij overstromingen vijftien mensen om het leven gekomen, terwijl zes anderen nog vermist zijn. Dat melden de autoriteiten. Vorige week kwamen al minstens zeven mensen om het leven bij overstromingen in de regio.

De overstromingen vonden plaats in tien provincies in het centrum van Vietnam, aldus het Vietnamese rampenagentschap maandag.

Meer dan 41.000 woningen werden getroffen door de overstromingen, die het gevolg zijn van zeven dagen van hevige regens. 450 woningen zijn volledig of gedeeltelijk vernield, aldus de autoriteiten.

Zowat 12.000 hectare velden met rijst en groenten werden beschadigd, en 43.000 eenden en kippen en 440 stuks vee kwamen om, samen goed voor een verlies van 20 miljoen euro. In sommige dorpen viel tot 1.020 millimeter water uit de lucht.

De regio is bovendien nog steeds aan het recupereren van de overstromingen van midden-oktober, waarbij 29 mensen omkwamen en 120.000 woningen beschadigd werden. Een half miljoen mensen moesten hun woning ontvluchten, en velen van hen waren nog maar recentelijk naar huis teruggekeerd.