Vier skipistes dit weekend geopend in provincie Luxemburg

AP
In de provincie Luxemburg zijn vandaag vier skipistes geopend dankzij de sneeuwval van de afgelopen dagen. Dat meldt de toeristische federatie van Belgisch Luxemburg in een persbericht.

Het gaat om de langlauf- en skipistes van Anlier (Habay), Vecmont (La Roche-en-Ardenne) en de Baraque de Fraiture. De skipistes van Samrée (La Roche-en-Ardenne) zijn al open sinds woensdag. De vier locaties zullen het hele weekend open zijn.

Er ligt ongeveer 10 cm sneeuw in het gebied en die laag zal morgen nog meer aandikken door nieuwe sneeuwbuien die het KMI verwacht. De uitzonderlijk koude temperaturen zorgen er daarnaast voor dat de sneeuw zal blijven liggen tot begin volgende week. De autowegen in de provincie zijn vrijgemaakt en dat zal volgens de toeristische federatie de komende dagen zo blijven.

In de Oostkantons zijn vandaag de pistes van Signal de Botrange en de Baraque Michel in de Hoge Venen geopend. De skipistes van Elsenborn worden morgenmiddag opengesteld voor de skiliefhebbers, meldt de dienst voor Toerisme van de Oostkantons nog. (belga/ka)