Ga naar de mobiele website
^ Top

Vier kerst 2012 in de ruimte op SpaceshipTwo

Richard Branson & SpaceshipTwo designer Burt Rutan
REUTERS Richard Branson & SpaceshipTwo designer Burt Rutan
De commerciële ruimtevluchten, het nieuwste project van Richard Branson, de Britse bezieler van het Virgin-imperium, zijn zo goed als klaar. De bouw van de ruimtehaven in New Mexico is rond en het ruimteschip SpaceshipTwo is 'ready for takeoff'.

Branson stelt dat zijn bedrijf 'Virgin Galactic' met kerst volgend jaar voor het eerst betalende klanten naar de ruimte zal brengen. Momenteel zijn al 500 kaartjes voor een plaatsje op SpaceshipTwo verkocht, wat ongeveer overeenkomt met het totale aantal ruimtevaarders dat de Verenigde Staten, Rusland en China in de afgelopen 50 jaar hebben gelanceerd. Tegen het einde van de eeuw hoopt Branson 100.000 mensen in de ruimte te hebben gebracht.

"We willen het geen extreme fysieke ervaring maken, het moet vooral een genot zijn", aldus Branson. Klanten hoeven dus niet uitzonderlijk fit te zijn om deel te nemen aan een commerciële ruimtevaart. Zo behoren de gehandicapte wetenschapper Stephen Hawking en de hoogbejaarde acteur James Lovelock al tot de toekomstige reizigers.

De vraag of er al Belgen in het bezit zijn van een kaartje, blijft voorlopig nog onbeantwoord, aangezien een woordvoersters van Virgin Galactic weigerde hierop te reageren. (anp/lf)

photo_news
photo_news
AP
Meer over


Meld een bug