Een jonge Belgische vrouw liep in Polignano bij een val van een klif verschillende breuken op en belandde bewusteloos in zee.
Volledig scherm
Een jonge Belgische vrouw liep in Polignano bij een val van een klif verschillende breuken op en belandde bewusteloos in zee. © ThinkStock

Vier jonge Belgen ontsnappen maar nipt aan verdrinkingsdood tijdens vakantie in Italië

Vier toeristen uit ons land zijn in Italië bij twee verschillende incidenten ontsnapt aan de dood. Zo viel een jonge vrouw in de provincie Bari van een klif, waardoor ze bewusteloos in zee belandde. Een jongeman in een bootje die het zag gebeuren, redde haar leven. Bij een tweede incident, in de regio Lazio, werden drie jongeren uit België uit een woelige zee gered.

0 reacties

  1. Alweer dodelijk ongeval in zwemvijver: hoe zwem je veilig in open water? “Nee, brevet van 50 meter schoolslag is niet genoeg”
    PREMIUM

    Alweer dodelijk ongeval in zwemvijver: hoe zwem je veilig in open water? “Nee, brevet van 50 meter schoolslag is niet genoeg”

    Een 16-jarige Belgische jongen is dit weekend overleden na een ongeval in een zwemvijver in Duitsland. Een week eerder verdronk ook een 19-jarige jongeman in De Plas in Houthalen. Er gaat helaas geen zomer voorbij zonder verdrinkingsdoden. Vaak is er sprake dat de slachtoffers niet ‘goed genoeg’ konden zwemmen. Maar vanaf wanneer kan je zogezegd ‘goed’ zwemmen? En hoe zwem je veilig in open water? Tom Cocle, zwemcoach en al 24 jaar hoofdredder in Blankenberge, legt uit.