Ga naar de mobiele website
^ Top

VIDEO: Vrouw barst in tranen uit wanneer ze laatste noodgenerator aangeboden krijgt

WFTV
In Florida wordt alles in gereedheid gebracht voor orkaan Irma, die morgenochtend onze tijd daar aan land gaat. Voor één vrouw is alvast bewezen dat noodweer ook het beste in de mensheid naar boven kan brengen.

Pam Brekke was al dagenlang op zoek naar een noodgenerator zodat de zuurstoftoevoer van haar zieke vader verzekerd zou blijven. Door de hoge vraag kon ze er echter nergens meer een vinden. Pas in een doe-het-zelfzaak op 50 kilometer van haar woonplaats vernam ze dat ze daar net 200 generatoren hadden binnengekregen.

Maar ook die nieuwe voorraad, die in twee uur uitverkocht geraakte, volstond niet voor Brekke, zo bericht WFTV-TV. De vrouw barstte in tranen uit toen ze besefte dat ze te laat was in de wachtrij en geen generator meer op de kop zou kunnen tikken.

Tot haar eigen verbazing werd ze daarop aangesproken door Ramon Santiago, die net een generator had gekregen maar hem nog niet had betaald. Santiago was zo aangedaan door Brekkes verdriet dat hij haar de generator schonk. "Zij heeft hem meer nodig dan ik, ze mag hem hebben", zei hij tegen een tv-reporter die het gebeuren filmde met haar smartphone.

Brekke was zo aangedaan door Santiago's goedheid dat ze hem langdurig omhelsde en bedankte. "Die meneer is een prachtige gentleman. God zal hem belonen."

Gisteren riepen alle vijf de nog levende Amerikaanse ex-presidenten op hun landgenoten te steunen. "Orkaan Harvey zorgde voor ongelooflijke verwoesting, maar bracht ook het beste in de mensheid naar boven", zei ex-president Bill Clinton.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jurgen Van Den Bergh

  Volledig mee akkoord marc en karin. Ik zie dat vreemde trekje dan ook graag door de vingers. Voor de rest leun ik ook veel meer aan bij de Amerikaanse mentaliteit dan de Vlaamse.

 • karin verwimp

  @ Jurgen. Wij Belgen staan bij de Amerikanen bekent als stuurs, zwijgzaam en gesloten. En ze denken daar net zo over als jij over dat karaktertrekje van hun. Ieder volk heeft zo zijn eigen doorsnee mentaliteit. Er zit zelfs een groot verschil tussen die van the South en the North in Amerika. Die in het Noorden leunt dicht bij de Belgische aan. Geef mij die van de South maar.

 • Marc Dépé

  Jurgen, als je van de Amerikanen houdt, en ik veronderstel dat je dit uit ervaring zegt, neem je dit karaktertrekje er idd graag bij... We kunnen nog veel (meer) van hen leren ....

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ja mooi gebaar van die man. Maar het blijft onwezelijk hoe Amerikanen zelfs in tijden van hoge nood hun gevoel voor show en dramatiek nooit uit het oog verliezen. Ik hou van de Amerikanen maar dat is toch een eigenaardig karaktertrekje dat ik niet zo mooi vind.

 • Raf Van den Brande

  Gewoon prachtig

Gesponsord

Meld een bug