VIDEO: Boeing 747 met haperend landingsgestel maakt noodlanding in Londen

De Boeing 747 van Virgin Atlantic die op 29 december uren boven het zuidoosten van Engeland cirkelde vanwege een probleem met het landingsgestel, is veilig geland op het vliegveld Londen Gatwick. Het vliegtuig was onderweg naar Las Vegas, maar moest die vlucht al snel afbreken. De landing werd gefilmd.

Het vliegtuig van, een Boeing 747 met vluchtcode VS43, zou een probleem hebben gehad met een van de banden die onder de rechtervleugel zit. Het neuswiel zou niet goed uitgeklapt zijn en het rechterlandingsgestel helemaal niet, meldde de zender SkyNews. Verder was er weinig informatie bekend, behalve dat het vliegtuig gedwongen uren boven het zuidoosten van Engeland moest cirkelen door het probleem. 

Het vliegtuig was rond 12.45 uur onze tijd opgestegen van Londen Gatwick.

Virgin Atlantic liet via een verklaring weten dat het kon "bevestigen dat vlucht VS43, onderweg naar McCarran International Airport in Las Vegas, is teruggekeerd naar Londen Gatwick vanwege een technisch probleem met het landingsgestel."

Op websites waar vluchten gevolgd kunnen worden, was goed te zien dat het vliegtuig al uren rondjes vloog boven Zuidoost-Engeland. Engelse media meldden dat de brandweer en andere hulpdiensten klaarstonden op het vliegveld. Circa vierhonderd mensen waren aan boord van vlucht VS43. De piloten zetten het toestel uiteindelijk zonder noemenswaardige problemen aan de grond.

getty images
AP
Het toestel van Virgin Atlantic had problemen met het landingsgestel.
kos Het toestel van Virgin Atlantic had problemen met het landingsgestel.