Vicente Del Bosque kondigt afscheid aan op radio

Photo News
Vicente Del Bosque gooit na de vroege uitschakeling van titelverdediger Spanje op het EK de handdoek in de ring. Op de Spaanse openbare radio RNE bevestigde de 65-jarige bondscoach eerdere berichten van AS en Marca, die schreven dat Del Bosque de Spaanse bondsvoorzitter Angel Maria Villar op de hoogte had gebracht van zijn beslissing te stoppen. Dat gebeurde dinsdag, daags na de 0-2 nederlaag in de achtste finale tegen Italië.

"Ik heb geen enkele intentie om bondscoach te blijven. Daar bestaat geen twijfel over", vertelde Del Bosque. Volgens AS en Marca had de Spaanse bond hem wel gevraagd zijn beslissing nog niet publiek te maken voor de algemene vergadering van de federatie op 15 juli, of minstens te wachten tot er een opvolger is gevonden.

Del Bosque volgde in 2008 na het gewonnen EK in Zwitserland en Oostenrijk Luis Aragones op. Hij leidde Spanje naar de wereldtitel in 2010 in Zuid-Afrika en de Europese titel in 2012 in Polen en Oekraïne. Daarna volgde de uitschakeling in de groepsfase op het WK 2014 in Brazilië. Zijn contract liep tot het einde van het EK in Frankrijk.