Verwen jezelf (en wie je lief hebt) met deze zalige brownietaart met peren

Als je met deze chocoladetaart trakteert op het werk, ben je gegarandeerd collega van de maand. Of verwen je liefste of je gezin ermee voor een gezellig tv-avondje onder een dekentje.

Wat heb je nodig:
2 Conferenceperen, geschild, in partjes
250 g bloem
250 g boter
250 g suiker
3 eieren
1/2 tl bakpoeder
4 el cacaopoeder
125 g pure chocolade
1 el bloem
klontje boter
bloemsuiker
zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de zachte boter met de suiker tot een glad mengsel.
Stap 2: Voeg stuk voor stuk de eierdooiers toe .
Stap 3: Klop de eiwitten stijf. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder
door het botermengsel. Schep er voorzichtig het eiwit onder. Voeg het cacaopoeder toe en schep om.
Stap 4: Smelt de chocolade in de microgolf, laat wat afkoelen en meng onder het deeg.
Stap 5: Giet het beslag in een beboterde en bebloemde taartvorm van 28cm.
Schik de partjes peer met de punten naar boven op het beslag.
Stap 6: Zet 45 à 50 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Tip: Vervang de bloemsuiker door geraspte chocolade.

Toch meer zin in een lichter vieruurtje of dessert? Deze bananenpannekoekjes zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens snel klaar!