Verwanten geloven dat vermiste passagiers MH370 nog leven en gevangenzitten

AP
De families van Chinese passagiers die aan boord waren van de gedoemde vlucht MH370, geven de hoop niet op. Ze geloven dat de vermiste inzittenden nog in leven zijn en willen dat de zoektocht wordt uitgebreid.

In een verklaring zeggen de verwanten van 154 passagiers dat ze vermoeden dat de reizigers worden gevangen gehouden op een geheime locatie.

"Bij gebrek aan bewijs van het tegendeel geloven we in de mogelijkheid dat de vermisten nog leven", klinkt het.

"Indien dit het geval is, dan willen we de daders vergiffenis schenken in ruil voor de vrijlating van onze geliefden."

Ze verklaarden eveneens dat ze er niet van overtuigd zijn dat het gevonden vleugelstuk op het eiland La Réunion afkomstig is van het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines.

De familieleden willen dat de zoektocht naar het vliegtuig wordt verdergezet, terwijl de autoriteiten er in juni willen mee stoppen.

De verklaring werd verzonden naar alle landen waar de vermiste passagiers vandaan kwamen: Australië, Canada, China, Frankrijk, Indië, Indonesië, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Rusland, Taiwan, Oekraïne en de Verenigde Staten.

De verwanten hechten weinig geloof aan de officiële versie van wat er zou gebeurd zijn met MH370. "Er is nog steeds geen bewijs dat de theorie van de autoriteiten kan staven", besloten ze.

Vorig jaar op 29 januari werd de verdwijning van de Boeing geklasseerd als een ongeval zonder overlevenden.

MH370 was op 8 maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. Er waren 239 mensen aan boord.

AP
EPA
EPA
EPA