Eric Pierson.
Volledig scherm
Eric Pierson. © AP

Vervroegd vrijgelaten moordenaar slaat opnieuw toe en doodt jonge moeder

Ondanks twee eerdere veroordelingen voor moord en een poging tot moord en tientallen jaren achter de tralies, heeft een 54-jarige Amerikaan uit Florida een jaar na zijn vrijlating opnieuw toegeslagen. Eric Pierson werd afgelopen vrijdag opgepakt voor de moord op de 33-jarige Erika Verdecia in Fort Lauderdale.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. COLD CASE. Eén vriendengroep, twee brutale moorden, 13 jaar verschil: Peter en Daniëlle werden vermoord in identieke omstandigheden. “Is die volle maan toeval? We zullen het wellicht nooit weten”
  PREMIUM
  Etterbeek/Wilrijk

  COLD CASE. Eén vrienden­groep, twee brutale moorden, 13 jaar verschil: Peter en Daniëlle werden vermoord in identieke omstandig­he­den. “Is die volle maan toeval? We zullen het wellicht nooit weten”

  Hoe groot is de kans dat 1 vriendenkring getroffen wordt door twee moorden met een tussentijd van 13 jaar? Een groepje bevriende VUB-studenten maakte het mee. Meer dan 28 jaar na de laatste moord blijven zowat alle vragen in de dossiers open. Was de moordenaar een en dezelfde man? Waarom is hij nooit gevat? En uiteraard: wat was het motief? “Natuurlijk zie ik de gelijkenissen. In één beweging gedood, op gelijkaardige plaatsen en op hetzelfde tijdstip. En dan is er nog die volle maan”, aldus Jan Lampo, die bevriend was met beide slachtoffers. “Is dat toeval? Ik weet het niet”