Vertraagde vlucht uit Miami na 36 uur eindelijk vertrokken

BELGA
De vertraagde Jetairfly-vlucht is om 21.15 uur (Belgische tijd), uit Miami opgestegen met bestemming Brussel. Het vliegtuig landt morgen omstreeks 6 uur op Brussels Airport, met 45 uur vertraging. Dat meldt Hans Vanhaelemeesch, de woordvoerder van TUI Belgium.

"In deze uitzonderlijke situatie voorzien wij voor de reizigers een automatische compensatie van 600 euro per persoon. Zij hoeven hiervoor zelf geen initiatief te nemen. Reizigers die door deze vertraging extra kosten hebben moeten maken, kunnen hun kostennota indienen bij de naverkoopdienst", aldus Vanhaelemeesch.

De ongeveer 200 Belgische passagiers van Jetair konden door een misverstand van de handling agent niet opstijgen om 17u Belgische tijd. Het wel en wee van de vlucht werd ook van nabij opgevolgd door familieleden en vrieden van de gestrande passagiers, die hen vanuit België op de hoogte houden. Groot was dan ook de verbazing in eigen land toen de website van de luchthaven van Miami meldde dat het vertrek, vandaag om 11 uur, vertraagd was. Vlucht JAF518 had zonder technische problemen aan de Boeing 767 in feite gisteren om 09.20 uur op Brussel Airport moeten landen.