Exclusief voor abonnees

Verplichte mondmaskers en open rijen in de achtbaan: zo ziet uw pretparkbezoek eruit vanaf 1 juli

De SuperSplash in Plopsaland. Vanaf 1 juli mag de boot niet meer helemaal gevuld zijn.
Simon Mouton Photo News De SuperSplash in Plopsaland. Vanaf 1 juli mag de boot niet meer helemaal gevuld zijn.
De pretparkzomer kan volgende week ook in ons land van start - eindelijk. De vier grootste attractieparken hebben elk hun bundeltje regels klaar om bezoek, in eigen bubbel, vanaf 1 juli toe te laten. Overal wordt het aantal bezoekers drastisch ingeperkt en moeten tickets online worden aangekocht. In achtbanen of treintjes worden rijen opengelaten om afstand te bewaren en beugels worden na elk ritje ontsmet. Bellewaerde is het strengst: daar worden mondmaskers verplicht in attracties én wachtrijen. Een overzicht.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vince Janssens

  Guido, je zal snel op uw woorden terugkeren. We hebben het al gaan testen in pretparken in Nederland. Op het eerste zicht lijkt alles rustiger en stiller, nauwelijks wagens op de parking. Maar dan komt het aanschuiven... We zijn in geen enkel pretpark volledig rondgeraakt. Niet moeilijk als zelfs toiletten uiteindelijk een aanschuifrij van 30min kennen.

 • Ronald Van Ee

  Walibi Belgium mondmaskers in alle attracties maar in wachtrijen niet, raar ! Bellewaerde komt er met zijn regels wel veruit het beste bovenuit !

 • Guido Ceuleers

  Wat is dit voor iets belachelijks ? Mondmaskers in de attracties, maar niet in de wachtrijen. Denkt men dat men in de wachtrijen 1,5 m van elkaar gaat blijven ?

 • Jan Boden

  Enkel waar men mondmaskers verplicht zien ze me nog, de rest laat ik gewoon links liggen.

 • Norbert Van Leuven

  Ze zien mij niet in pretparken of cinema of dieren parken als ik overal dat masker moet opzetten. In waterglijbaan met masker is dan nat en met hoge temperaturen soms ik draag al op werk 8u masker in mijn vrije tijd wil ik rust en geen hoofdpijn, geen oren die pijn doen van de elastieken mijn stomme bril altijd beslagen, nee bedankt blijf dan maar thuis is nog goedkoop ook