Ga naar de mobiele website
^ Top

Verontwaardigde moeder spelt uitgevers meisjesmagazine de les

kos
Toen het oog van Shoshanna Keats-Jaskoll, een moeder van vijf kinderen, op de covers van de tijdschriften 'Girls' Life' en 'Boys' Life' viel, stond de vrouw perplex. Het verschil tussen beide covers kon niet groter zijn: terwijl de meisjes aangemoedigd worden om mooi te zijn, focust het jongensmagazine op de toekomstperspectieven van zijn lezers. In een vlammend bericht op Facebook spelt Keats-Jaskoll het meisjesblad de les.

Op het eerste gezicht is er niets mis met de cover van 'Girls' Life', een blad voor meisjes van vijf tot tien jaar oud. Centraal staat een foto van Disney-actrice Olivia Holt en rondom haar staan titels die verwijzen naar vriendschap, make-up, mode en haarstijlen. Maar dat is voor Keats-Jaskoll nu net het probleem.

De vrouw legde de cover van het meisjesmagazine, naast die van zijn tegenhanger voor jongens: 'Boys' Life': die is volledig gewijd aan carrièreopties voor jongens en kan niet geloven welke opties de meisjes voorgeschoteld krijgen in vergelijking met de jongens.

"Is dit waarom jullie uitgevers, schrijvers, grafisch ontwerpers geworden zijn ? Om meisjes te vertellen dat ze de som zijn van hun kledij, make-up en haar?"

Shoshanna Keats-Jaskoll

De moeder schreef op Facebook een open brief aan het bestuur van het blad: een team van vrouwen dat wordt aangestuurd door oprichter en uitgever Karen Bokram. "Jullie zijn vrouwen. Werkende, professionele vrouwen. Is dit de boodschap waar jullie trots op zijn?", vraagt ze de redactie van 'Girls' Life'. "Is dit waarom jullie uitgevers, schrijvers, grafisch ontwerpers geworden zijn? Om meisjes te vertellen dat ze de som zijn van hun kledij, make-up en haar?"

"Ik weet dat jullie maar een van de vele magazines zijn die bijdragen aan deze cultuur, maar ik geloof dat jullie deel kunnen uitmaken van een verandering van alles wat hier verkeerd is," gaat ze verder.

Dear Karen, Chun, Kelsey, Brooke &... - Shoshanna Keats-Jaskoll | Facebook

Dear Karen, Chun, Kelsey, Brooke & Paulette, I address all of you for two reasons. First, you are all on the masthead of Girls' Life magazine. Secondly,...

Microkosmos

Ook andere socialemediagebruikers merkten het verschil tussen beide covers op.

Matt Frye, vader van drie kinderen, was de eerste die de vergelijkende foto van de covers postte. "Een kleine microkosmos van wat het volgens onze maatschappij betekent om een jongen versus een meisje te zijn. Met drie op te voeden dochters, breekt dit mijn hart," schreef hij op Facebook. "Ik zal vechten als een leeuw opdat mijn dochters niet in deze realiteit moeten leven".

Matt Frye - A sad microcosm of what our society says... | Facebook

A sad microcosm of what our society says being a girl vs being a boy means. With three girls to raise, this breaks my heart. I'll fight like hell for my...

"Beslissing is aan de ouders"

Karen Bokram verdedigde haar blad in een interview met 'The Stir', een website voor ouders. 'Ik wil me nooit verontschuldigen voor het feit dat we lipgloss hebben," aldus Bokram. "Ik wil me zelfs niet verontschuldigen voor het feit dat we mode brengen." De vrouw voegt eraan toe dat 85 procent van de abonnementen gekocht worden door de ouders van de kinderen. 'Het is niet aan mij om te bepalen hoe je een kind moet opvoeden. Uiteindelijk is die beslissing aan de ouders".Meld een bug