Verontruste ouders komen toe aan Lommelse basisschool 't Stekske

BELGA
Op de bus die gisteravond betrokken raakte bij een dodelijk verkeersongeval in Zwitserland, zaten 22 kinderen en twee leerkrachten van de stedelijke basisschool 't Stekske in Lommel. Dat bevestigde de Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven in een mededeling in de school zelf, waar deze ochtend een crisisvergadering plaatshad. Het ging om leerlingen van het zesde studiejaar.

"Het is een ongelooflijke klap. Er zaten 22 kinderen van deze school op de bus, net als twee leerkrachten, die hen begeleidden. Het is nog niet geweten hoeveel kinderen van deze school tot de slachtoffers behoren", aldus Vanvelthoven.
 
De burgemeester voegde nog toe dat in de school tijdelijke opvang voorzien wordt voor de ouders die aan de school toekomen. "Voor de ouders van de leerlingen die op de bus zaten, komt een bus naar de school om hen vervolgens naar Melsbroek te brengen, waar twee legervliegtuigen klaarstaan om hen naar Zwitserland over te brengen", aldus nog Vanvelthoven. Ook crisispsycholoog Erik De Soir is aanwezig in de school aan de Luikersteenweg in Lommel-Kolonie.
 
Aan de school komen verontruste ouders toe, die mekaar huilend in de armen vallen. De ouders hebben via de burgemeester aan de media gevraagd de nodige sereniteit aan de dag te leggen.

Crisispsycholoog Erik De Soir staat de ouders bij.
BELGA Crisispsycholoog Erik De Soir staat de ouders bij.
BELGA