Martino Trotta.
Volledig scherm
Martino Trotta. © kos

Vermoedelijke opdrachtgever van moord op Silvio Aquino niet overgeleverd aan Italië

Martino Trotta (56), de Limburgse ex-restauranthouder die beschouwd wordt als de opdrachtgever voor de moord op Silvio Aquino, mag niet aan Italië worden overgeleverd. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist, zo meldt het Brusselse parket-generaal. Italië had een Europees aanhoudingsbevel tegen de man uitgeschreven omdat hij daar tot een celstraf van 7 jaar veroordeeld was maar volgens de KI moet Trotta, die de Belgische nationaliteit heeft, die straf in België uitzitten.

 1. RECENSIE. ‘De Kraak’: “Gene Bervoets beschikt dan wel over het nodige charisma, El Professor is hij nu ook weer niet”
  TV

  RECENSIE. ‘De Kraak’: “Gene Bervoets beschikt dan wel over het nodige charisma, El Professor is hij nu ook weer niet”

  Gene Bervoets die de grootste bankroof ooit wil plegen? Jawel, da’s de verhaallijn van de nieuwe Streamz-reeks ‘De Kraak’. De acteur kruipt in de huid van de gewiekste bendeleider Alidor Van Praet, die graag zo’n 350 miljoen euro rijker wil worden. Een flauw afkooksel van ‘La casa de papel’ en ‘Ocean’s Eleven’ of straffe Vlaamse fictie? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Hoofdbeklaagde in monsterproces-Aquino krijgt 10 jaar cel voor 5 cocaïnetransporten
  Video

  Hoofdbe­klaag­de in monsterpro­ces-Aqui­no krijgt 10 jaar cel voor 5 cocaïne­trans­por­ten

  Op het proces-Aquino in Hasselt is hoofdverdachte Raf Aquino vandaag veroordeeld tot 10 jaar cel voor 5 cocaïnetransporten. Ook Nico Beckx is veroordeeld voor 7 transporten en krijgt hiervoor 7 jaar. De Aquino-broers stonden samen met een 30-tal andere beklaagden terecht voor de vermeende smokkel van 2,4 ton cocaïne vanuit Latijns-Amerika naar Europa. In totaal is ongeveer 8 miljoen euro verbeurdverklaard.