Vermassen: "Janssen heeft profiel van een seriemoordenaar"

Ronald Jannsen op een nieuwjaarsfeestje in januari 2009. foto vtm
UNKNOWN Ronald Jannsen op een nieuwjaarsfeestje in januari 2009. foto vtm
De bekentenissen van Ronald Janssen over de moord op Annick Van Uytsel zijn voor Annicks ouders een "nieuwe klap", stelt Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van het vermoorde meisje, in een reactie aan VRT. Volgens Vermassen kan er ondertussen gesproken worden van een seriemoordenaar die niet aan zijn proefstuk toe was.

"De bekentenissen waren deels een bevrijding voor de ouders van Annick, maar ook de angst voor de gruwel die Annick is aangedaan, steekt bij hen de kop op", zegt Vermassen.
 
De moeder van Annick, Martine Van Uytsel, heeft volgens de advocaat "een grote, belangrijke rol" gespeeld in het onderzoek omdat zij als laatste naar Annicks gsm belde. Zo kon haar telefoon in Halen gelokaliseerd worden.

"Geen beginneling"
Aangezien Vermassen na de bekentenissen van Janssen "aan de kant van de tegenpartij komt te staan", wikte de advocaat zijn woorden en schetste hij enkel het profiel van een seriemoordenaar. De dader heeft volgens hem het profiel van een "charmante, sociale, vriendelijke, aimabele man". Hij zou het type man zijn met wie "je je dochter zou laten meegaan na een fuif", aldus Vermassen.
 
De koelbloedigheid waarmee de moordenaar met zijn slachtoffers omging, doet Vermassen vermoeden dat de man "geen beginneling was". (belga/mvdb)

Advocaat Jef Vermassen begeleidt de familie Van Uytsel.
UNKNOWN Advocaat Jef Vermassen begeleidt de familie Van Uytsel.