Verkeersslachtoffer daagt gerechtsdeskundigen, UGent en KU Leuven voor rechtbank

rv
Verkeersslachtoffer Anke S. (40) heeft enkele gerechtsdeskundigen voor de rechtbank gedaagd. Ook de Universiteit Gent en de KU Leuven moeten maandag voor de rechter verschijnen. In april werd de door haar gevraagde schadevergoeding van ruim 9,5 miljoen euro afgewezen door de politierechter.

In september 2010 reed Anke S. op de weg van Vichte naar Waregem toen een tegenligger zijn lading verloor. Er vielen zware metalen platen op haar auto. Verschillende gerechtsdeskundigen onderzochten het oorzakelijke verband tussen het ongeval en Ankes gezondheidsklachten. Op basis van hun verslagen oordeelde de politierechter dat dat verband onvoldoende bewezen was.

In "Panorama" (op Canvas) zei S., samen met nog enkele andere verkeersslachtoffers, dat corrupte deskundigen zowel voor de rechtbank als de verzekering optreden. S. daagt nu alle partijen voor de rechter die meewerkten aan twee medische expertises, bevolen door de politierechtbank. De zaak wordt maandag ingeleid voor de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk.

Dinsdag start de beroepsprocedure in het dossier van Anke S. tegen AG Insurance, waarin eerder een schadevergoeding werd afgewezen.