Vergeet selfies: de nieuwste trend is een vakantiefotograaf

THINKSTOCK
De trend om vakantiefoto's te delen, inspireert steeds meer reisagentschappen om nieuwe services aan te bieden. Organisaties als Flytographer en Shoot My Travel halen alles uit de kast om hun klanten de mooiste vakantiefoto's te bezorgen, die ze meteen op Instagram kunnen plaatsen. El Camino Travel gaat nog verder, en stuurt zelfs een persoonlijke fotograaf mee.

Hoe mooi uw vakantie er zou kunnen uitzien, leert een blik op het Instagram-account van El Camino Travel. De zandstranden zijn er net iets witter dan op het doorsnee vakantiekiekje, de huizen in de Latijns-Amerikaanse straten net iets kleurrijker.

De foto's zijn dan ook genomen door een professionele fotograaf, die El Camino meestuurt op zijn groepsreizen in Colombia en Nicaragua. Elke ochtend krijgt elke reiziger tientallen foto's, die hij meteen kan delen op zijn Facebook- of Instagram-account.

Het initiatief werd vorig jaar gelanceerd en werd een instant succes. Voor dit jaar zijn alle plaatsen de deur uit.

Een foto die is geplaatst door null (@elcaminotravel) op

El Camino is niet het enige bedrijf dat inspeelt op de wens van reizigers om hun ervaringen in de vorm van oogverblindende foto's online te delen. Flytographer en Shoot My Travel brengen toeristen in contact met lokale fotografen, die hen rondleiden in een bepaalde stad, terwijl ze foto's nemen.

Dat daar vraag naar is, blijkt uit een onderzoek van Facebook. Volgens de sociaalnetwerksite maakt 83 procent van de gebruikers gebruik van Facebook wanneer ze op reis zijn. Bijna de helft post nog eens beelden wanneer ze thuiskomen. Consultancy-firma Chute becijferde dat in juni van dit jaar alleen al meer dan 3,8 miljoen vakantiefoto's gepost werden op Instagram.

En voor sommigen mag dat blijkbaar wat kosten. Shoot My Travel biedt fotoshoots van twee uur aan vanaf 225 euro. Een shoot van 90 minuten bij Flytographer kost 450 euro. De persoonlijke fotograaf van El Camino is inbegrepen in de prijs voor de rondreis, vanaf 1.800 euro voor negen dagen.