Illustatiebeeld.
Volledig scherm
Illustatiebeeld. © Photo News

Verdubbeling van zedenzaken bij Brussels parket in drie jaar “dankzij bewustwording”

Het Brussels parket opende vorig jaar 1.977 nieuwe zedendossiers. Op drie jaar tijd gaat het om meer dan een verdubbeling, schrijft L’Echo vrijdag. In 2017 waren er nog 924 nieuwe dossiers, en in 2018 en 2019 twee maal ruim 1.650 nieuwe dossiers. Die toename heeft onder meer te maken met de bewustwording van de problematiek door #MeToo en de efficiëntie van de Zorgcentra na seksueel geweld (ZSG’s), schrijft de krant. In 2020 kreeg het parket ook een groot aantal dossiers binnen over het bezit van kinderporno.

 1. Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne
  Update

  Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne

  De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu en zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace zullen in Moskou overleg plegen over de Oekraïense crisis. Dat heeft een medewerker van het Britse ministerie zaterdag meegedeeld. Intussen hebben de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd. Duitsland is niet van plan wapens te leveren, wel zal er een veldhospitaal worden geleverd.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.